Es convoca la primera edició dels Premis El Temps de les Arts

La primera edició reconeixerà els millors treballs en arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni

Redacció.- En un context de pandèmia global, el portal digital El Temps de les Arts contribueix a aportar un gra de sorra per enfortir la cultura arreu del territori, tot convocant els I Premis El Temps de les Arts.
Divendres 18 de setembre s’obre el termini de presentació de candidatures a la primera edició dels Premis El Temps de les Arts. Els premis, convocats pel portal digital www.tempsarts.cat, tenen l’objectiu d’estimular la cultura d’innovació en el nostre territori i reconèixer el talent de creadors i projectes realitzats en cinc àmbits artístics: les arts visuals, les arts escèniques, la música, l’arquitectura i el patrimoni.
El termini de presentació de candidatures finalitza el 15 de gener de 2021. L’entrega de premis se celebrarà el dia 15 d’abri de 2021, tot coincidint amb el Dia Mundial de l’Art im-pulsat per la UNESCO.
Les candidatures podran ser presentades per un ajuntament, una entitat jurídica o una persona física. La inscripció als premis, que compten amb el suport de les diputacions de València i de Barcelona, i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats, es farà per via telemàtica al portal web premis.tempsarts.cat.
Per cada modalitat hi haurà un guanyador i dos accèssits. Cadascun dels cinc guanyadors rebrà una obra de l’artista Perejaume i una dotació de 3.000 euros. Els premis compten amb un jurat qualificat en cadascuna de les especialitats.
Jurat d’Arts Visuals: Pilar Parcerissas (periodista i doctora en història de l’art), Cèlia del Diego (presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art), Pilar Ribal (membre de la junta directiva de l’Associació de Crítics i Comissaris d’Art de les Illes Balears), Pilar Tébar (presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art) i Jordi Montaña (president de l’entitat Foment les Arts i el Disseny).
Jurat d’Arts Escèniques: Andreu Gomila (escriptor i periodista), Carme Portaceli (directora del Teatre Na-cional de Catalunya, Aina Tur (programadora de la sala Beckett), Josep Ramon Cerdà (director del Teatre Principal de Mallorca), Abel Guarinos (director  general de l’Institut Valencià de Cultura) i Borja Sitjà (director general del teatre l’Arxipèlag Nacional de Perpinyà).
Jurat de Música: Maria Dávila (periodista especialitzada en periodisme musical), Benet Casablancas (com-positor), Antoni Ros Marbà (compositor i director d’orquestra), Salvador Brotons (compositor i director d’orquestra),Sandra Tello (periodista i gestora cultural), Gerard Quitana (cantant del grup Sopa de Cabra i president de l’Acadèmia Catalana de la Música), Josep Vicent Frechina (secretari del jurat dels Premis Ovidi a la Música en Valencià) i Lluís Puig (exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
Jurat d’Arquitectura: Jaume Prat (arquitecte), Lluís Sendra (degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana), Assumpció Puig (degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya), Marta Vall-Llossera (degana  del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Balears), Enric Dilmé Marta (membre de la junta del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra) iPhillipe Gonçalves (president Conseil de l’Ordre des Architectes Occitanie).
Jurat de Patrimoni: Damià Amorós (historiador de l’art i museòleg), Nicolàs Garcia (director de Patrimoni cultural de Catalunya Nord), Elsa Ibar (directora General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya), Xavier Llovera (director del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra), Carmen Amoraga (directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana) i Francisca Coll (directora de Patrimoni del Consell de Mallorca).
En un moment d’excepcionalitat com el present, els jurats valoraran aquelles iniciatives creatives i innovadores que s’han sobreposat amb una resposta positiva a les dificultats fruit de la crisi de la Covid-19.
El Temps de les Arts és una publicació digital germana de la històrica revista El Temps, que diàriament dona veu a creadors, promotors i generadors culturals en una plataforma en línia a l’abast de tothom, amb la voluntat de retratar la constant transformació i regeneració de tot el sector cultural i artístic, el traspàs generacional i un canvi de paradigma en un món globalitzat.