Es convoquen els primers Premis #ArtsAgainstCovid per a projectes artístics

Reconeixeran el projecte o iniciativa que ofereixi una millor resposta a les afectacions en la salut ocasionades per la COVID-19

Redacció.- S’obre la convocatòria dels Premis #ArtsAgainstCovid que premiarà el projecte o iniciativa que millor explori els efectes positius de les arts en la salut. Els Premis #ArtsAgainstCovid, impulsats per la Fundació Arts in Health International Foundation (AiHIF), tenen l’objectiu de reconèixer públicament aquelles iniciatives que sorgeixin com a resposta a les afectacions en la salut individual i col·lectiva ocasionades per la COVID-19 i l’actual context de pandèmia.
D’acord amb la seva missió de fomentar la cooperació entre els sectors cultural, social i sanitari per tal de millorar de forma efectiva la salut i el benestar de la societat, la Fundació Arts in Health International Foundation (AiHIF), adreça aquesta convocatòria a persones físiques o jurídiques (institucions, entitats, grups de recerca o d’investigació, universitats, associacions, empreses, fundacions, etc.) que hagin creat recentment o vulguin crear de forma imminent intervencions de millora de la salut i el benestar de la ciutadania a través de les arts i les activitats culturals com a estratègia innovadora per a l’obtenció de resultats en salut.
Els projectes d’intervenció podran ser a escala nacional i/o internacional i de qualsevol disciplina artística, i hauran d’explicitar clarament l’objectiu de salut que pretenen assolir.
La presentació de les candidatures es durà a terme exclusivament de forma telemàtica mitjançant un formulari específic de sol·licitud disponible al web www.artsagainstcovid.org, gestionat per la Fundació Arts in Health International Foundation (AiHiF).
Els Premis #ArtsAgainstCovid consisteixen en un únic guardó amb una dotació econòmica per a aquesta edició de 5.000 euros. La Fundació atorgarà, també, una menció especial no remunerada a un projecte impulsat des de l’àmbit públic i un projecte de l’àmbit internacional.
El jurat dels Premis #ArtsAgainstCovid és integrat pels membres del Patronat de la Fundació Arts in Health International Foundation i persones d’àmplia representativitat i experiència en l’àmbit de la cultura i la salut.
La Fundació Arts in Health International Foundation (AiHIF) va ser fundada l’any 2018 per un reconegut grup de professionals dels àmbits de la salut i la cultura, interessats a posar en valor el potencial de les arts com a estratègia innovadora per a l’obtenció de resultats en la salut i el benestar. Entre els objectius de la Fundació hi ha la difusió de la rellevància de l’Arts in Health en la definició de les polítiques i en el disseny de serveis de salut, la promoció de l’execució de projectes Arts in Health a escala nacional i internacional, i el foment dels partenariats intersectorials, de caràcter públic, privat i amb el tercer sector, per tal de promoure la definició, implantació i/o avaluació de programes d’arts en la salut, tant a nivell local com global, entre d’altres.
El termini per presentar les candidatures clourà el 21 de febrer de 2021. L’acte de lliurament dels Premis #ArtsAgainstCovid tindrà lloc durant el mes de març de 2021.