Es donen a conèixer els finalistes de la XIII edició dels Premis de la Música

Els guanyadors es donaran el 26 de febrer

A la lectura pública de Barcelona hi han assistit Nena Daconte, Arianna Puello, Dyango, OBK, Alejandro Abad, Salva R. Alberch, Salvador Brotons, Miqui Puig i Antoni Mas Bou
Els Premis de la Música ja tenen els finalistes de la seva tretzena edició. Aquest migdia, en un acte celebrat a la seu del Grup SGAE a Catalunya, els artistes Arianna Puello, Miqui Puig, Jordi Gas (Ai, ai, ai) i Salva R. Alberch (Lax?n?Busto) han dut a terme la lectura pública dels nominats en les 28 categories dels guardons que concedeix L’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música per reconèixer la tasca dels creadors més destacats en les diferents àrees professionals del sector musical. D’una segona votació sortiran els guanyadors de la XIII edició dels Premis de la Música, que es donaran a conèixer el pròxim 26 de febrer a Madrid.

Durant L’acte de Barcelona, al qual també han assistit artistes, com ara Nena Daconte, Dyango, OBK, Salvador Brotons, Alejandro Abad, Antoni Mas Bou, Eduard Iniesta, Enric Hernáez i Ix, entre altres; el director de la SGAE a la Zona Mediterrània, Ramon Muntaner, i el delegat a Catalunya de L’Associació D’Intèrprets i Executants (AIE), Xavier Cubedo, s’han donat a conèixer els candidats a obtenir algun dels 28 guardons.

Enguany les nominacions estan molt repartides: Nena Daconte, Amaral, Vetusta Morla i Russian Red són les formacions més nominades, amb tres candidatures cadascuna, seguides de ben a prop, amb dues nominacions, per La Shica, Diana Navarro, Pitingo, Andrés Calamaro y Fito & Fitipaldis, Serrat & Sabina, Sergio Dalma i Joan Albert Amargós. També aspiren a aconseguir algun dels 28 guardons Paloma San Basilio y Luis Cobos, Revólver, Jorge Drexler, El Canto del Loco, Iván Ferreiro, Deluxe, Extremoduro, M Clan, Krakovia, Sidecars o Kepa Junkera.

Així, el duet format pel català Kim Fanlo i la madrilenya Mai Meneses, Nena Daconte, és finalista a tres premis: Millor Àlbum de Pop, Millor Cançó i Millor Vídeo Musical, aquests dos últims pel tema Tenía tanto que darte. El català Marc Lozano, de Nanouk Films, realitzador del vídeo, hi està nominat. El sabadellenc Sergio Dalma opta a dos Premis de la Música amb el mateix tema interpretat en castellà i català, «A buena hora» i «Ara ja no és hora», finalistes a la Millor Cançó i a la Millor Cançó en Català respectivament. En aquesta segona categoria, Dalma competeix amb el tema «Busca?m a L’Empordà», escrit per Antoni Mas Bou i Carles Casanovas per a la formació Port Bo, i amb «Tendresa», de L’alacantina Inma Serrano.

A dos premis opta també el compositor Joan Albert Amargós, Millor Arranjador i Millor Autor de Música Clàssica, guardó que ja va obtenir L’any 2008. En aquesta segona categoria, a la qual opta amb L’obra «Capricho por bulerías», inclosa a L’àlbum De fuego y de agua, Amargós comparteix nominació amb el també català Salvador Brotons, amb L’obra «Sinfonía dicótoma» de L’àlbum Dos sinfonías. El duet barceloní The Pinker Tones, format per Alejandro Llovet i Salvador Rey, podria guanyar el premi al Millor Tema de Música Electrònica per «S.E.X.Y.R.O.B.O.T», i Arianna Puello, al seu torn, ho podria fer en la categoria Millor Àlbum de Hip-Hop amb 13 razones.

Altres nominats són Marina Rossell, amb L’àlbum Marina Rossell al Gran Teatre del Liceu de Barcelona en la categoria de Millor Àlbum de Música Tradicional; Jordi Sabatés, que amb el disc A próposito de Bola de Nieve opta al Millor Àlbum de Jazz, categoria que també és una opció per a Bebo Valdés, resident a Catalunya, que juntament amb el seu pare Chucho Valdés hi opta amb el disc Juntos para siempre. Perico Sambeat i el seu àlbum Flamenco Big Band podrien obtenir el Premi de la Música en la categoria de Millor Àlbum de Fusió; el tenor Josep Carreras ho podria fer com a Millor Intèrpret de Música Clàssica pel disc Mediterranean Passion, i Mayte Martín, conjuntament amb Katia & Marielle Labèque, també està nominada en la categoria Millor Àlbum de Cançó Espanyola amb De fuego y de agua.

El basc Fermín Muguruza podria obtenir el guardó al Millor Àlbum de Banda Sonora D’Obra Cinematogràfica amb una composició musical per a una pel.lícula de títol català, Mirant el cel, una revisió emocional dels bombardejos de Barcelona de L’any 1938, del director de Santander Jesús Garay.

I, finalment, L’editorial catalana La Mà de Guido opta al guardó a la Millor Edició D’Obra Musical Clàssica per Ballet, del compositor Frederic Mompou.

Etiquetes:
, ,