Es donen a conèixer els guanyadors dels Premis Quim Masó

Molly Sweeney i Viatge a la lluna, els dos grans triomfadors

Els projectes guanyadors dels Premis Quim Masó 2011, lliurats L’11 D’abril a la Sala La Planeta de Girona van ser Molly Sweeney (5è Premi Quim Masó a projectes de producció teatral) i Viatge a la Lluna (1ª Beca Primer Acte a projectes de producció teatral infantil i familiar). L’objectiu dels Premis Quim Masó, dotats amb 30.000? per a cadascuna de les dues convocatòries, és impulsar la producció i exhibició de muntatges de teatre de text en llengua catalana.

Molly Sweeney, del reconegut autor irlandès Brian Friel, es presenta sota la direcció de Miquel Gorriz, la coordinació D’ETERI i amb Xicu Masó, Miriam Alamany i Carles Martínez com a intèrprets. Aquesta obra de tres personatges va ser reconeguda amb el premi del New York Drama Critics Circle el 1996. El text ha estat traduït al català per Jordi Fité i explica la història D’una dona cega des de la infantessa que viu L’oportunitat de recuperar la visió amb profundes contradiccions i conseqüències imprevistes. A la cinquena convocatòria del Premi Quim Masó s’han presentat 21 projectes teatrals. L’espectacle guanyador té garantida L’estrena a la propera edició de Temporada Alta ? Festival de Tardor de Catalunya · Girona / Salt.

Viatge a la Lluna és un espectacle familiar multidisciplinar signat per la formació instrumental Murtra Ensemble. El muntatge conté una primera part amb L’obra per infants Viatge a la Lluna, escrita als anys seixanta pel compositor gironí Xavier Montsalvatge (del qual L’any 2012 es commemora el centenari del seu naixement) i L’escriptor Josep Maria Espinàs, i una segona part de nova creació en la qual es planteja L’escriptura de la continuació de la història per part de Pau Miró i Albert Guinovart. A la 1ª Beca Primer Acte s’han presentat 23 projectes teatrals. L’espectacle guanyador té garantida L’estrena a la propera edició de Temporada Alta ? Festival de Tardor de Catalunya · Girona / Salt (al Teatre de Bescanó) i farà temporada al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Etiquetes: