Es lliuren a Barcelona els premis Ateneus 2010

La gran nit de l'associacionisme català

La Federació D’Ateneus de Catalunya (FAC) va celebrar ahir dilluns L’acte de lliurament dels Premis Ateneus 2010, els guardons de L’associacionisme cultural català, al Saló de Cent de L’ajuntament de Barcelona.

La taula presidencial va estar integrada per la regidora de Benestar i Cohesió Territorial de L’Ajuntament de Barcelona, Imma Moraleda; el secretari D’Acció Ciutadana del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Civis i el president de la Federació D’Ateneus, Pere-Joan Pujol.

Es tracta D’una de les convocatòries de guardons a L’associacionisme català amb més prestigi, a la qual hi van assistir al voltant de 250 persones entre autoritats polítiques, personalitats del món cultural català i totes les entitats associades a la federació. Durant L’acte es van donar a conèixer les candidatures guanyadores per a cadascuna de les categories obertes a concurs.

També es va conèixer la candidatura guanyadora de la 3era edició del concurs ?Jove proposa. Fes teu L’Ateneu?, convocat per la FAC amb L’objectiu de fomentar la participació de joves D’entre 16 i 30 anys als centres culturals, casals i ateneus que formen part de la Federació.

Així mateix, la FAC va homenatjar, amb un reconeixement especial, a tres entitats que enguany celebren el seu centenari: El Centre Moral i Cultural del Poblenou, de Barcelona; L’Orfeó Martinenc, de Barcelona i el Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà.

Les categories obertes (amb un primer premi amb guardó i dotació econòmica de 1.500 ?; i un segon premi amb guardó i dotació econòmica de 750 ?) són les següents:

Premi als mitjans de comunicació D’associacions culturals de Catalunya que afavoreixin i difonguin L’activitat associativa

Els guardonats són:

1r Premi
El teu pessebre a la xarxa, presentat pel Grup de Pessebristes de Castellar del Vallès

2n Premi
Revista Ressò de Ponent, presentada per L’Ateneu Popular de Ponent de Lleida

Premi a la Creativitat en arts escèniques

1r Premi
Puig-reig, L’herència de Guillem de Berguedà als Templers, presentada pels Diables   del Clot de L’Infern de Puig-Reig

2n Premi. Sorra. Morter, runa, presentada per L’Associació Cooperativa General Humana, de Barcelona

Premi a la creativitat en música

1r  Premi
Contrabaix, músiques en xarxa, presentada per L’Ateneu Santfeliuenc, de Sant Feliu de Llobregat

2n Premi.
Objectiu Freedònia, presentada pels Lluïsos de Gràcia, de Barcelona
 

Premi a la creativitat en cultura popular i tradicional

1r  Premi.
D’un temps, presentada per L’Esbart Ciutat Comtal, de Barcelona
2n Premi
125 anys de la cultura en dansa, presentada per la Colla de Gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana

Premi a la innovació

1r Premi
Teatre Gran a Vilafranca, presentada per la Societat D’esbarjo, cultural i esports La  Principal de Vilafranca del Penedès

2n Premi
Informació pública i gestió interna a temps real, presentada per L’Associació cultural i musical The Pepper Pots de Girona

Premi a L’activitat sociocultural

1r Premi. Integració de la immigració senegalesa de Salt a les activitats de cultura tradicional catalana a través de la música, presentada per la Colla Castellera Marrecs de Salt

2n Premi. Exili 39, presentada per l’Associació Soca-rel Alt Empordà D’Agullana i altres entitats associades

Premi Jove Proposa ! Fes teu l’Ateneu

1r Premi.  El Centre Sant Pere Apòstol, de Barcelona pel projecte Carnavalassu 2011, de L’Associació Juvenil Joves del Centre

2n Premi. L’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, de Barcelona pel projecte Lisistrata, el musical del grup IUSI Teatrepública

Els Premis Ateneus són els guardons que la Federació D’Ateneus de Catalunya convoca anualment, des de L’any 1989, amb L’objectiu de reconèixer la creativitat, L’originalitat, la qualitat i L’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i L’associacionisme cultural.

Els guardons s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presentin propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades. L’entitat premiada rep un reconeixement i una contraprestació econòmica que promou la continuïtat i/o innovació en els seus projectes.

El jurat dels Premis està format per persones externes a la Federació, amb una reconeguda trajectòria en els àmbits associatiu i cultural. L’integren Toni Albà, actor; Pep Montes, director del CONCA i Amàlia Bosch, escriptora.

La Federació D’Ateneus de Catalunya (FAC) aplega 150 associacions culturals repartides per tot el territori català que, al seu torn, agrupen més de 94.000 persones associades en total. La FAC treballa des del 1983 per fomentar la proposta cultural i associativa de societats culturals, casals, centres, agrupacions culturals i ateneus, un teixit associatiu estès pel territori amb un model propi, que realitza una tasca molt important de dinamització comunitària i de clara vocació pública.

Foto: Teatre Gran a Vilafranca, de la Societat D’Esbarjo, Esports i Cultural La Principal, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

Etiquetes:
, ,