Es lliuren els premis Galeries d'Art de Catalunya 2009

Se celebra la II Nit del Galerisme

La II Nit del Galerisme, organitzada per tot el sector de les galeries D’art de Catalunya, va congregar més de 300 persones en un acte presidit el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras
Una nombrosa representació de les galeries D’art de Catalunya, personalitats del món artístic, cultural i polític, col·leccionistes D’art, crítics D’art i mitjans de comunicació han assistit a la II Nit del Galerisme que aquest any s’ha celebrat a L’Hotel Skipper de Barcelona. Més de 300 persones ?el doble que L’any passat- han pres part en la principal trobada del sector de les galeries D’art que es fa arreu de L’Estat.
Durant la II Nit del Galerisme s’han atorgat els premis GAC’09 (Galeries D’Art de Catalunya 2009). En aquesta edició, els premiats han estat els següents:

Premi a la galeria per la seva trajectòria:
Juana de Aizpuru (Madrid). Per la seva trajectòria a favor de L’art contemporani, amb la promoció de joves artistes, i pel seu paper cabdal en L’ impuls D’iniciatives com la mateixa fira Arco o la BIAC?S, entre altres.

Premi a la galeria jove per la seva projecció internacional:
NoguerasBlanchard (Barcelona). Per la promoció que la galeria porta a terme a les fires internacionals i L’intercanvi que genera en la seva dinàmica, prenent-la com a model.

Premi al col·leccionisme:
Isak Andic, per la col·lecció D’art de Mango.
Pel seu suport a L’art contemporani i per tractar-se D’una col·lecció jove, amb ambició i possibilitats de futur, i que representa un exemple de gran interès pel foment de noves col·leccions.

Premi a la crítica D’art per la seva trajectòria:
Maria Lluïsa Borràs. Per la seva lluita a favor de L’avantguarda, a través dels seus articles a diaris i revistes i per L’estudi de figures clau de les avantguardes històriques, en especial catalanes i espanyoles.

Premi a la crítica D’art:
Jaume Vidal Oliveras. Pel seu ampli espectre de registres, tant en L’art modern com en L’art contemporani, la seva tasca a la premsa escrita ha estat sempre un model D’equilibri.

Premi al mitjà de comunicació:
Programa Continuarà (TVE Catalunya). Per ser un dels pocs programes culturals de televisió on L’art contemporani hi té cabuda i pel seu esforç continuat de difondre L’actualitat artística.

Tots els premiats han rebut una escultura basada en un dibuix de L’artista Joaquín Torres García, el fundador de L’universalisme constructiu. L’obra esdevé, des D’ara, la nova imatge que identifica la Nit del Galerisme.

El jurat de la II Nit del Galerisme ha estat format per Glòria Moure, historiadora de L’art, i Bartomeu Marí, director del MACBA; Pilar Parcerisas i Juan Manuel Bonet, crítics D’art; Mercedes Vilardell i Pilar Citoler, col·leccionistes; i per Mariana Draper, Elvira González i Sílvia Dauder i el Joan Anton Maragall, galeristes.

La Nit del Galerisme, impulsada i organitzada en la seva primera edició pel Gremi de Galeries D’Art de Catalunya, ha representat, en aquesta segona edició, tot el sector de les galeries D’art catalanes, ja que han participat en la seva organització les quatre associacions existents a Catalunya: el Gremi de Galeries D’Art de Catalunya, L’Associació Art Barcelona, L’Associació Art Catalunya i L’Associació de Galeristes Independents D’Art de Catalunya.

El comitè organitzador de la II Nit del Galerisme ha estat format per membres D’aquestes quatre associacions: Marc Domènech (president), Carlos Duran,
Carme Espinet, Albert Gran, Ferran Josa, Àngels de la Mota, Àlex Nogueras i
Carles Taché.

L’objectiu de les quatre associacions és la de donar més difusió al paper de les galeries D’art com a element fonamental del mercat artístic, de la promoció dels artistes i de la creació de patrimoni individual i col·lectiu.

Etiquetes: