Es posa en marxa la iniciativa Dia de l'Autor SGAE per impulsar el consum del teatre d'autors de Catalunya

El Dia de l’Autor SGAE se celebrarà tots els dijous compresos entre el 15 de novembre i el 31 de desembre, a excepció del 25 de desembre

La iniciativa Dia de l’Autor SGAE que promouen conjuntament la Fundació SGAE, per mitjà del Consell de la SGAE a Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) pretén, per una banda, impulsar el consum del teatre d’autors d’aquí i, per una altra, assegurar a la presència de les seves obres a la cartellera amb l’objectiu de contribuir, d’aquesta manera, a la seva difusió i apropament al públic. 

L’origen del Dia de l’Autor SGAE el trobem en l’actual moment delicat del sector de la cultura, el qual afecta tant als autors socis de la Societat General d’Autors i Editors, com també als empresaris que intenten mantenir la indústria cultural del país.

 El Consell, d’acord amb la seva voluntat de refer complicitats amb el sector cultural i buscar-ne de noves, amb la celebració del Dia de l’Autor SGAE col·labora amb el sector de les arts escèniques per promoure l’autoria original dramàtica dels autors d’aquí. 

La iniciativa consisteix en que els autors socis de la SGAE es fan càrrec del 90% del cost de cadascuna de les entrades, i el 10% restant (que equival al dret d’autor), 1,5 euros, és el públic qui l’aporta. Així doncs, s’estableix també un joc de complicitat entre l’autor i l’espectador. 

Les entrades del Dia de l’Autor SGAE són per al públic en general. Per adquirir-les, cal consultar amb els teatres que formen part de la iniciativa perquè cada sala té el seu propi sistema de reserva i venda d’entrades.