Es presenta el primer Rànquing de Mitjans de Comunicació Digitals en Català

Les capçaleres digitals en català arriben als 6.751.000 de visitants únics

El Palau de la Generalitat es va omplir de representants del món de la comunicació, la política i la societat civil catalana per conèixer el nou rànquing que visualitza la força creixent dels mitjans digitals en català a la xarxa.
L’ACPG, Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, va presentar  el 1r Rànquing de mitjans de comunicació digitals en llengua catalana, que elaboren les empreses Nielsen i OJD interactiva. 
Podeu veure el vídeo sencer de l’acte o descarregar-vos la presentació en pdf
L’Acte, que es va celebrar al Palau de la Generalitat, va estar presidit per Francesc Homs, Secretari General de Presidència, i va comptar amb les intervencions d’Elvira de Andrés, Directora General de Nielsen Media España, Eusebio Serrano, Director General D’OJD, Salvador Giner, President de L’Institut D’Estudis Catalans, i Alfons Udina, President de L’ACPG.
En la presentació els ponents van explicar en detall la metodologia utilitzada, les dades que s’en poden extreure, i van posar de relleu la potència dels mitjans digitals en llengua catalana a la xarxa respecte al mercat global.
En L’acte, les empreses elaboradores del rànquing han explicat que a partir D’aquest mes, els planificadors, les agències de publicitat i els professionals del sector podran accedir en un sol clic al rànquing de mitjans de comunicació digitals en llengua catalana. Aquest rànquing serà clarament visible a les webs D’OJD Interactiva i Nielsen online; i será de gran utilitat pels anunciants que vulguin fer una campanya adreçada a la població catalana i sobretot quan busquin una audiència catalanoparlant.
A partir del 10 de març, cada mes OJD presentarà els resultats i el rànquing dels mitjans catalans. En el primer rànquing del mes de gener, presentat avui, els mitjans de comunicació digitals en llengua catalana arriben als 6.751.561 de navegadors únics mensuals i 75.236.964 de pàgines vistes. Cal dir que aquestes dades es veuran ampliades els propers mesos perquè el rànquing inclourà, dels mitjans bilingües, la part en català i els mitjans digitals que es vagin incorporant al rànquing.
Aquest esdeveniment ha estat impulsat per les associacions ACPG, ACPC i APPEC, en el marc de la col·laboració establerta amb la finalitat D’enfortir el conjunt de mitjans de comunicació digitals del país.