Es presenta el segon Festival de Cinema Àrab i Mediterrani

Tindrà lloc a Sant Feliu de Llobregat del 23 al 26 d'octubre

La segona edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya amplia L’oferta de cinema àrab independent de L’any anterior

SODEPAU i el Cinebaix celebraran del 23 al 26 D’octubre de 2008 la segona edició de la ?Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani a Catalunya?. La bona rebuda i resultats de L’any anterior ha conduït en aquesta edició a un increment dels suports institucionals, i per tant a un creixement quantitatiu i qualitatiu de les projeccions i activitats programades. Com L’any passat es comptarà amb la col.laboració de L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i de Beirut Development Cinema, L’associació de cineastes organitzadora de la biennal de cinema àrab de Beirut, amb la novetat enguany del suport de L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

La mostra, que aposta pel cinema com a eina D’educació pel desenvolupament, projectarà durant aquests Quatre dies una selecció de setze peL’lícules (set llarg metratges i nou curts) amb un clar predomini de la ficció sobre el documental i de gèneres diferents com la comèdia, el drama o els dibuixos animats. Tots els títols són produïts per directores i directors de set països àrabs (Marroc, Egipte, Algèria, Palestina, Líban, Qatar i Tunísia) i la majoria de les projeccions es podran veure a Catalunya per primera vegada. Cada sessió anirà acompanyada D’un debat posterior amb algun realitzador/a, actor o actriu, amb L’objectiu de despertar L’interès entre la població catalana pel cinema realitzat als països del sud i L’est de la Mediterrània.

La Mostra, en la seva segona edició, té la vocació D’esdevenir un espai de trobada i intercanvi pels professionals del món del cinema àrabs, catalans i de L’estat. Per això manté una estreta col.laboració amb Beirut DC, L’entitat impulsora del Festival Cinema Days of Beirut que enguany celebrarà la seva cinquena edició i que aposta per la producció i la promoció de la filmografia àrab al Líban i a la resta del món.

El Cinebaix de Sant Feliu, de titularitat pública, gestió associativa i fruit de la iniciativa civil per recuperar els
Cinemes Guitart, acolliran les projeccions i els debats de la mostra. Aquest cinema ha treballat des de 2005 per donar visibilitat a les projeccions cinematogràfiques que fomentin la reflexió i el debat i les sessions de cinefòrum.

Etiquetes:
,