Es presenta L’oli nou de L’Empordà a la Rambla de Girona

El públic podrà participar en un acte solidari a favor del Banc dels Aliments

Tothom que vulgui podrà tastar l’oli amb Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà el dissabte 17 a partir de les 10 del matí a la Rambla de Girona, en la tercera edició de L’acte de presentació de L’oli de l’última collita a la ciutat. A través d’una acció solidària es lliurarà oli al Banc d’Aliments.

A banda de tastar els olis empordanesos, els participants podran confeccionar i enganxar olives en una representació d’una olivera. Per cada oliva que es retalli i es pengi a l’arbre, la DOP Oli de l’Empordà destinarà 1/4 de litre d’oli al Banc dels Aliments. Si s’omplen els 400 espais, es donaran 100 litres d’oli, que s’afegirien a les mil tones d’aliments que s’han recollit arreu del país amb el Gran Recapte d’Aliments.

El col·lectiu Girona Bons Fogons també s’ha sumat a la iniciativa de donar a conèixer l’oli amb DOP Oli de l’Empordà. Del 15 al 25 de desembre els clients dels restaurants Alemanys 3, Cal Ros, Duc de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Maràngels, Massana i Quimeta disposaran  d’oli a les taules amb el qual podran condimentar els plats. A més, a les cuines d’aquests establiments treballaran amb oli de l’Empordà.


Oli de l’Empordà amb Pa de Tramuntana

A la presentació de dissabte es podrà degustar l’oli amb el Pa de Tramuntana, un pa artesanal elaborat amb les varietats de blat Florence Aurora i Anza, pertanyents a L’espècie Triticum Aestivum i obtinguts amb tècniques de producció integrada per la Cooperativa Agrícola de Castelló D’Empúries en sòls agrícoles del Parc Natural dels Aiguamolls de L’Empordà. Concretament, el pa que se servirà dissabte serà elaborat per la Fleca Llausàs de Sarrià de Ter.

Collita amb menys rendiment que L’any passat

La distribució poc habitual de les pluges i la forta sequera de setembre i octubre han afectat el moment clau de maduració de les olives, la qual cosa ha provocat que amb la mateixa quantitat de fruit s’obtingui un 30 % menys d’oli. Tot i això la qualitat de L’oli que es produirà es preveu que sigui excel·lent.


Un producte garantit

La Denominació D’Origen Protegida Oli de L’Empordà certifica la qualitat de L’oli D’oliva que es produeix a les dues comarques empordaneses i en alguns municipis del Pla de L’Estany i el Gironès. És una certificació impulsada pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i avalada per L’esforç dels productors que L’integren i de tots els agricultors.

Etiquetes: