14 edició del Black Music Festival

El festival és pioner de la música negra a Catalunya i al març concentra a Salt i Girona a una bona representació d’artistes de soul, funk, blues, jazz i altres estils

El Black Music Festival s’ha caracteritzat des dels seus inicis per combinar artistes internacionals històrics amb altres propostes més actuals, a la vegada que combina l’escena forània amb els talents de Catalunya. La pasada edició va ser la més multitudinària amb més de 18.000 assistents, que fan del festival una mostra cultural de primer ordre.

A l’edició del 2015 que tindrà lloc del 27 de febrer al 21 de març trobem propostes molt especials com:

L’històric saxofonista nordamericà, Maceo Parker, farà un espectacle especial junt a la Girona Jazz Project Big Band. Aquest espectacle combina repertori de Ray Charles, grans temes del soul i repertori propi de Maceo Parker i la direcció del prestigiós director d’orquestra, pianista i arranjador novaiorquès, Michael Abene.

Soules és un espectacle especial creat pel BMF15 que pretén homenatjar les veus femenines del soul. Després de l’exitosa experiència de l’any passat amb la Màgia de la veu, l’espectacle jazz protagonitzat per les veus femenines d’Andrea Motis, Eva Fernández i Magalí Datzira, enguany és el torn del Soul.

L’artista nordamericà, Eli Paperboy Reed, també arribarà al Black Music Festival amb un espectacle especial, molt diferent al que té acostumat al seu públic. De la formació nombrosa amb vents, més encarada al soul, ara Eli Paperboy Reed ha muntat un trio que li permet aproximar-se a les arrels d’una manera molt més crua. 

El reggae, un dels gèneres més influents dins de la música d’arrels africanes, també és Black Music. És per això que enguany, Black Music Festival i l’Associació de Reggae gironina, Rise Up, uniran esforços per presentar una proposta plenament Negra: Bitty McLean, Daba Makourejah (amb el grup Island Defenders).

El Black Music Festival torna a combinar les actuacions de pagament en espais com La Mirona, Auditori de Girona, Sunset Jazz Club o Teatre de Bescanó amb altres de gratuïtes que tindran lloc a places i carrers de Girona. Com a novetat, per primera vegada s’incorpora un nou espai a Fornells, el Teatre de La Sitja, on es podrà escoltar l’espectacle “6 grans del soul” de La Soul Machine