Es presenta la programació del D'A – Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona

El festival es celebrarà entre el 24 d'abril i el 3 de maig i reunirà el millor cinema i els noms més destacats d'aquest àmbit

Aquest any el D’A es celebrarà entre el 24 d’abril i el 3 de maig, i reunirà un any més el millor cinema que es fa al món, els noms més destacats del cinema contemporani i les millors produccions locals. Aquesta edició ve carregada de novetats, com la celebració de les primeres Jornades professionals sobre estratègies de màrqueting de cinema independent i la convocatòria del primer Campus D’A, destinat a joves crítics i periodistes cinematogràfics. Igualment, per primer cop, s’atorgarà el Premi Talents, dotat amb la quantitat de 6.000 euros, que se sumarà als dos premis amb què ja comptava el festival, el Premi de la Crítica -atorgat conjuntament amb l’ACCEC- i el Premi del Públic.

El D’A 2015 s’inaugurarà amb la pel·lícula Saint Laurent (França, 2014) de Bertrand Bonello, protagonitzada per Gaspard Ulliel, Jérémie Renier, Louis Garrel i Léa Seydoux. Bertrand Bonello també serà el protagonista de la retrospectiva d’aquest any i es projectaran els seus sis llargmetratges i cinc curts. El D’A se suma també al tribut que la Filmoteca de Catalunya dedica al desaparegut Alain Resnais i es projectarà la seva darrera pel·lícula Aimer, boire et chanter, a més de sis obres més.

La secció Direccions, un panorama de les millors produccions de l’any amb grans noms del cinema contemporani, ens portarà, entre d’altres, les darreres obres de Guy Maddin, Mathieu Amalric, Bruno Dumont, Pascale Ferran i Nobuhiro Yamashita.  

La presència del cinema produït a tot l’estat també es farà notar a tota la programació del D’A 2015 on, repartides per diferents seccions, es podran veure pel·lícules com No todo es vigilia d’Hermes Paralluelo o Der Geldkomplex (El complejo del dinero) de Juan Rodrigáñez, presentada amb gran èxit a la Berlinale 2015, entre d’altres.

Una de les seccions d’aquest any porta per nom Futurs (Im)possibles, una mirada transversal al sci-fi, moltes vegades allunyada del gènere pur, que trobarem en pel·lícules com, per exemple, Sueñan los Androides de Ion de Sosa (Espanya, 2014)