Es presenta L’Empordà a taula, un espai que potencia els productes naturals i artesanals de la comarca

Vilajuïga acull aquest centre de divulgació de la gastronomia empordanesa

Ja està en ple funcionament L’espai gastronòmic L’Empordà a taula, un centre que reuneix productes D’alimentació empordanesos i que té la vocació de ser un espai destinat a tastos, degustacions, presentacions, exposicions, visites turístiques…

Segons el director gerent D’Empordàlia i responsable de L’Empordà a taula, Simon Casanovas, amb aquest nou espai es potencia la venda directa de productor a consumidor i el comerç de proximitat. Casanovas també creu que L’èxit de la gastronomia de les comarques gironines es deu, en gran part, a la paciència de pescadors, pagesos, carnissers, forners i de tothom que es dedica a transformar els productes de la terra. En aquest sentit, L’Empordà a taula ?té més mèrit que mai en època de crisi, en què sembla que només hi ha lloc per les males notícies, pel pessimisme i pel desànim. Nosaltres som aquí per posar el nostre gra de sorra en positiu, i espero que ho aconseguirem?, va dir Casanovas durant L’acte de presentació.


Un nou espai gastronòmic

El consum i el gaudi de producte de proximitat és una de les eines que poden contribuir a aconseguir un major equilibri entre productors i consumidors, i a millorar la qualitat de la nostra alimentació. Seguint aquesta filosofia, Empordàlia ha creat un nou concepte de botiga de productes de la terra: L’Empordà a taula. Es tracta D’un espai gastronòmic obert a tothom on es programaran activitats, es podran adquirir productes de qualitat i s’oferiran tastets i maridatges de les especialitats empordaneses més arrelades a la terra.

Empordàlia ha situat aquest nou centre de gastronomia a la seva seu de Vilajuïga, les instal·lacions de la qual s’han reformat i modernitzat per acollir els productes més representatius de la nostra terra i oferir la màxima comoditat a clients i visitants. S?hi poden trobar tota mena D’especialitats, des de salses i melmelades artesanals fins a vi i oli de la més alta qualitat, passant per làctics, menjars preparats, conserves de peix… L’Empordà a taula és, de fet, una aliança de marques de L’àmbit agroalimentari que neix amb el ferm compromís de ser un referent de L’alimentació empordanesa D’alta qualitat amb component artesanal. En un mercat cada vegada més competitiu, els petits productors han de compartir esforços per projectar la seva tasca artesanal.

L’Empordà a taula té un doble objectiu: atraure els compradors que valoren les marques i aprecien la nostra terra, per un costat, i per L’altre, fidelitzar a tots aquells consumidors que tenen interès en els productes alimentaris de qualitat. A més, amb L’Empordà a taula es fa realitat la venda directa de productor a consumidor. Amb això s’aconsegueix fomentar el comerç de proximitat, acabar amb els abusos dels intermediaris i oferir un tracte personalitzat al comprador. Formen part D’aquesta iniciativa Casa Carriot (salses), Mas Marcè (làctics), El Graner (embotits), Can Bech (melmelades i fruita confitada), Just Married (plats precuinats), Aigües de Vilajuïga, Anxoves Solés, Forn de pa Giró, Ànec de L’Empordà i Empordàlia (vins i olis).

Etiquetes: