Es recupera la memòria de la guerra civil amb el teatre

Teatre en temps de guerra i revolució

El Museu de Badalona acull, a partir D’aquest dijous dia 3 de juliol, L’exposició Teatre en temps de guerra i revolució (1936-1939).
El Museu de Badalona acull, a partir D’aquest dijous dia 3 de juliol, L’exposició Teatre en temps de guerra i revolució (1936-1939).
Amb aquesta iniciativa es pretén recuperar la memòria de la guerra civil a través del teatre a fi de retratar i divulgar aquell moment històric des del punt de vista de les arts escèniques.
La mostra, que inclou fotografies, cartells, retalls de premsa i altra documentació de L’època, descriu com les arts escèniques es van voler convertir en un mitjà de propaganda i en un preuat espai de poder. L’exposició s’ubica dins un autobús antic, inspirat en els bibliobusos que la Generalitat enviava al front per donar servei als combatents i als convalescents dels hospitals, de la mateixa manera que, poc després D’esclatar la guerra, es van organitzar diverses expedicions D’artistes teatrals al front de combat.
Produïda pel Departament D’Interior, Relacions Institucionals i Participació (Direcció General de Memòria Democràtica) de la Generalitat, en L’exposició hi han coL’laborat el Centre D’Estudis sobre el Franquisme i la Democràcia de la UAB i la Fundació Carles Pi i Sunyer, i s’emmarca en el projecte «Barcelona, capital de la República (1938)», que commemora que el 1938 confluïren tres governs a Barcelona: el de la República, el basc i el català.

Etiquetes: