Es torna a convocar la Beca Berta Casas dotada amb 2.000 €

La beca vol incentivar a historiadors, crítics d’art i altres professionals del sector cultural

Redacció.- Es torna a convocar la Beca Berta Casas, impulsada per la Fundació Atrium Artis i bonart cultural, amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina i del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), que té l’objectiu de de potenciar la recerca d’artistes contemporanis catalans o moviments/institucions catalanes o amb una seu a Catalunya que no s’hagin potenciat prou o gens historiogràficament/artigràficament. La convocatòria vol propiciar la recerca i la investigació sobre l’art contemporani, així com l’exploració crítica de les seves metodologies, i fomentar la documentació, publicació i difusió de la investigació artística contemporània.

El projectes que es presentin a aquesta segona edició, poden estar en procés de realització o poden ser de nova creació en l’àmbit de l’art contemporani. La beca vol incentivar a historiadors, crítics d’art i altres professionals del sector cultural amb l’objectiu de potenciar la recerca d’artistes contemporanis catalans o moviments/institucions que no s’hagin potenciat històricament. L’objectiu prioritari de les entitats convocants, és el de donar suport a la recerca i investigació sobre l’art contemporani i sobre el seu entorn. Entenent la pràctica artística com a generadora de coneixement. La dotació econòmica és de 2.000 € i els projectes es poden entregar fins el 30/04/24.

Enllaç a les Bases

Daniel Gasol, guanyador de la primera edició

L’artista i investigador Daniel Gasol va guanyar la primera convocatòria de la Beca Berta Casas. El projecte que es va becar titulat Vídeo Nou: mediació artística durant el post-franquisme gira entorn de la recerca i investigació del col·lectiu Vídeo Nou, un grup d’artistes multidisciplinars nascut a Barcelona a finals dels anys 70. El mes de març de 2024 és presentarà el treball i la publicació a l’Espai d’Art Contemporani Les Bernardes de Salt i al MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Jurat

El jurat està format per Robert Fàbregas, director de Les Bernardes; Ricard Planas, editor de bonart i director de la fundació Lluís Coromina; Montse Badia, crítica d’art i directora d’A*DESK; l’artista Daniel Gasol i Júlia Bou, membre del Patronat de la Fundació Atrium Artis, com a secretària.

BERTA CASAS
L’activista cultural Berta Casas, va estar una peça clau d’iniciatives culturals i en la promoció d’artistes a la ciutat de Girona. Amb un tarannà dialogant, positiu, emprenedor i rigorós, va incentivar activitats i exposicions en suport a les arts i la cultura, a la Galeria Només Art i al centre cívic de Can Ninetes al barri de Santa Eugènia, a la casa de cultura de Les Bernardes i a la biblioteca Iu Bohigas de la Factoria Coma-Cros de Salt. I, sobretot, va ser l’ànima de la Fundació Atrium Artis durant molts anys.