Escaldes-Engordany inaugura aquest dissabte la Capital de la Cultura Catalana del Principat D’Andorra

'Un país amb química', el lema que acompanyarà la capitalitat al llarg de l'any

El dissabte 22 de gener es farà la cerimònia D’inauguració de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011 amb la presència, entre D’altres, del Copríncep Episcopal D’Andorra, Joan Enric Vives; el cap de Govern D’aquest país, Jaume Bartumeu; el Síndic General del Consell General D’Andorra (President del Parlament D’Andorra), Josep Dellarès; el Cònsol Major (Alcalde) D’Escaldes-Engordany, Antoni Martí; altres cònsols generals de la resta de parròquies (municipis) andorrans; consellers generals (membres del Parlament D’Andorra); el president de L’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i el representant de L’Ajuntament de Badalona, ciutat que fou la Capital de la Cultura Catalana 2010. D’altra banda, també hi assistirà el Secretari General del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Solà.

Després D’una recepció al Comú (Ajuntament) D’Escaldes-Engordany, la cerimònia D’inauguració es durà a terme a la sala D’actes del Prat del Roure, que té una capacitat per a més de set-centes persones. Una vegada fetes les intervencions institucionals, es representarà un espectacle que porta com a títol ?Química; maridatge del passat i del present de la nostra cultura?.

L’espectacle ha estat ideat per la directora de L’Escena Nacional D’Andorra (ENA), Ester Nadal, amb la col·laboració musical de Gerard Claret, director artístic de L’Orquestra Nacional Clàssica D’Andorra (ONCA). Hi participaran una vuitantena D’artistes andorrans, amb la voluntat de fer participar el màxim nombre D’artistes del país, per afavorir el coneixement de les formacions i les iniciatives andorranes a través de la promoció i la projecció que significa la plataforma de la capitalitat cultural D’Escaldes-Engordany 2011. D’altra banda, 35.000 llars D’Andorra han rebut L’agenda trimestral de la Capital de la Cultura Catalana 2011, que també està disponible al web de la capitalitat.

Cohesió social i cultural

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l’any 2004.

Etiquetes:
,