Escena Poblenou torna amb una vintena d’espectacles i activitats

4 propostes embrionàries, 1 proposta en procés de creació i 16 peces acabades

Redacció.- Del 20 al 23 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tornarà a omplir els carrers del barri de Poblenou de Barcelona amb una programació escènica de qualitat, “obrint els ulls” a totes les mirades.

Els 23 espectacles que programa enguany Escena Poblenou inclouen 4 propostes embrionàries1 proposta en procés de creació i 16 peces acabades.

Amb 7 espectacles de teatre, 2 peces de dansa, 7 propostes híbrides, 3 espectacles de circ i clown, 1 concert i 1 una ballada de swing; a 11 espais diferents del Poblenou, la programació del festival continua defensant les propostes escèniques contemporànies, multidisciplinàries i compromeses, la implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual, el suport a la creació, la reivindicació de l’espai públic i una forta presència de dones creadores.

A l’Escena Poblenou d’enguany hi trobarem 6 espectacles creats i dirigits per dones i 10 d’autoria compartida entre creadores i creadors. En els treballs de les creadores trobem discursos altament feministes, que el festival reforça donant continuïtat a l’espai Escena + dones, on convida a dones tant interessants com compromeses a compartir el seu cos, veu, presència i pensament.

El festival continua apostant pel suport a la creació amb el seu projecte Embrions, que acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes en estat de gestació. Aquest any, es podran veure els treballs Idòfona de Joan Català, Noves espiritualitats per a persones atees de la companyia Atzucac, Todo esto era campo de Unaiuna i, Alek & Sophie de Baal. 4 propostes que s’estrenaran al festival i que es podran veure en una única sessió itinerant, seguida per un diàleg amb els artistes.

Per cinquè any consecutiu, el festival ofereix també el focus Escena Balear, amb la voluntat de crear sinergies amb l’escena de creació contemporània de les Illes Balears i que inclou tres espectacles. Escena Poblenou també torna a oferir una àmplia programació familiar dins de la quarta edició del Programa Valentina, amb tres espectacles, i segueix potenciant la seva línia educativa i de treball amb joves, a través de propostes, tallers i activitats.

Sota el lema ‘Obrim els ulls’ el festival reivindica una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta. Aposta pel talent de proximitat, la comunitat i l’ambient festiu i que el teatre torni a ser un espai de trobada. Sota aquesta premissa, brinda propostes escèniques contemporànies i compromeses, amb implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual amb propostes arriscades i innovadores que volen fomentar l’esperit crític. A més, també pretén retornar el teatre a l’espai públic, per fer-lo viu i per acostar el festival a la major diversitat possible.