Escenaris 2014: 10è aniversari, 100 actuacions en 16 poblacions del Gironès i una previsió de més de 8.000 espectadors

Avui dissabte hi haurà dos actes inaugurals: l'actuació, a la Rambla de Girona, del clown Pere Hosta i la representació, al Teatre de Bescanó, de 'La Flauta Màgica'

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i setze ajuntaments del Gironès han presentat avui la programació d’Escenaris 2014 que enguany arriba a la seva desena edició amb una oferta de 100 espectacles. Es preveu que Escenaris 2014, que es celebra del 18 de gener al 29 de juny, superi els 8.000 espectadors. La presentació ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol i la directora artística d’Escenaris, Marta Fluvià.
Concretament, els 16 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Campllong, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix.
Aquest any, coincidint amb el 10è aniversari, s’ofereix la següent promoció vinculada al Centre de Visitants del Gironès: Totes les persones que comprin entrades de qualsevol dels espectacles d’Escenaris 2014 gaudiran d’un 20% de descompte en el menú especial de tastets de temporada (prèvia reserva) i d’un 50% de descompte en la visita individual al Centre d’Interpretació del Territori. També, com a novetats, cal destacar la incorporació del Teatre de Salt i la participació de Xaropclown.
La consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol, ha desglossat els objectius d’Escenaris 2014: “Mancomunar la gestió cultural dels ajuntaments del Gironès, dinamitzar i compartir públics, crear una xarxa estable de programació de teatre professional i potenciar la vida cultural a tots els racons de la comarca.”.
Pel que fa a la part més artística d’Escenaris, la directora, Marta Fluvià, ha subratllat que “Cada any Escenaris va a més superant totes les expectatives. S’ha creat un format per a tots els públics, des de 0 fins a 99 anys, gràcies a la varietat i qualitat dels espectacles que s’ofereixen”. Pel que fa a la programació, Fluvià ha explicat que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions i ha esmentat algunes de les representacions que es portaran a terme: ‘T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré’ de Vania Produccions, ‘iaia!’ amb Montserrat Carulla, ‘Els meus poetes’ amb Emma Vilarasau, ‘Dones com jo’ de T de Teatre, ‘Temps’ de Teatre de Guerrilla i ‘El Crèdit’ amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch, entre d’altres.
El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha destacat l’èxit d’Escenaris: “És un projecte consolidat i envejable per la resta del territori. I aquest èxit és gràcies a una direcció artística de qualitat, al suport de la Diputació de Girona i al gran esforç de tots els ajuntaments implicats que aposten molt per la cultura. Escenaris 2014 és la suma de 16 projectes locals: Des del poble de menys de 500 habitants, que programa un espectacle infantil a la plaça, fins al municipi més gran que disposa d’un teatre amb estrenes setmanals.”.