Escenaris 2016: Comença l'espectacle!

Del 22 de gener al 30 de juny, diversos espectacles de gran qualitat: Grans i Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Circ, Màgia i cafè-teatre. El teatre serà el protagonista a la comarca del Gironès

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 20 ajuntaments del Gironès van presentar la setmana passada Escenaris 2016 – Comença l’espectacle! al Teatre de Bescanó.

Enguany Escenaris que arriba a la seva dotzena edició amb una oferta d’un centenar de representacions i se celebrarà del 22 de gener al 30 de juny a diferents muncipis de la comarca del Gironès.

Concretament, els 20 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Medinyà, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

 

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és la incorporació de l’Ajuntament de Girona al projecte, amb l’Auditori de la Mercè, fet que augmenta considerablement la difusió i dinamització d’Escenaris entre el públic de la capital. També es recupera la participació de l’ajuntament de Sant Julià de Ramis (Medinyà). Amb aquests dos ajuntaments, el nombre de consistoris que en formen part és la més alta de totes les edicions celebrades.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de l’Ajuntament de Bescanó, Pere Lluís Garcia, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, la consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca i la directora artística d’Escenaris, Clara Saperas.

La directora artística d’Escenaris, Clara Saperas, ha explicat que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions i ha esmentat algunes de les representacions que es portaran a terme: com “Els veïns de dalt” de Cesc Gay; “Marits i Mullers” basat en el guió de Woody Allen, “La llista” amb Laia Marull, “El Test” de Cristina Clemente o “La Plaza del Diamante” amb Lolita Flores entre molts altres.

La consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca, ha explicat que: “Escenaris 2016 es celebrarà des del  22 de gener, amb una representació inaugural al Teatre de la Sitja de Fornells de la Selva, i fins el 30 de juny amb espectacle als Banys Àrabs”. Roca ha destacat el paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, com a dinamitzadors i coordinadors de l’esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local.

Al mateix temps, Roca ha recalcat l’aportació una dimensió comarcal a aquests projectes locals, fent-los útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca. D’aquesta manera s’articula el conjunt del Gironès amb serveis i projectes de qualitat, fent possible que tothom pugi accedir a la cultura amb les mateixes condicions.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va insistir en que: “S’està donant a conèixer, un any més, un format que funciona i funciona molt bé. És un festival ja consolidat i que va a més, on l’objectiu principal és el de crear cultural del teatre a partir de la suma de molts esforços. Des de la Diputació de Girona, apostem per projectes com aquest aconseguint que el teatre de qualitat arribi també als pobles més petits”.

L’Alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, va cloure la presentació agraïnt el suport del Consell Comarcal del Gironès i de la Diputació de Girona, així com dels ajuntaments que hi participen, i de la direcció artística que fan que aquest projecte respongui a la perfecció al lema d’aquest any: “Comença l’espectacle”. I ha afegit: “Escenaris és un bon exemple de mancomunació intermunicipal, on cada ajuntament aporta una part en benefici del conjunt del projecte; en aquest cas en el foment de la cultura”.