Escenaris arriba a la dissetena edició, i ho fa amb 154 espectacles

El festival es fa fins a finals de juny a diferents pobles del Gironès

Redacció.- En una trobada semi presencial, el Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona han presentat, Escenaris 2021, la xarxa teatral més gran del país amb 154 espectacles programats des de finals de gener fins a finals de juny en disset municipis, divuit teatres, més de cent companyies i, per sobre de tot, molta il·lusió de veure que, malgrat tantes dificultats, Escenaris continua aquí, portant la cultura per tots els racons de la comarca. Una xarxa que protegeix el teatre, que protegeix la cultura i que col·labora a fer del Gironès la comarca dels escenaris per excel·lència.
La presentació ha anat a càrrec del vicealcalde de Girona, Quim Ayats, el conseller comarcal de Cultura, Àdam Bertran que han fet la seva intervenció conectats des de l’escenari i la platea del Teatre Municipal de Girona; el tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle i, finalment, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.
El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha comentat en el seu torn que com sempre, “Escenaris és la gran aposta cultural i teatral de comarques gironines en el 1r semestre de l’any” i ha volgut subratllar l’esforç titànic que es va fer en l’anterior edició per a les reprogramacions als diversos municipis. I ha volgut concloure la seva intervenció explicant que el festival és “un punt de llum en un moment d’incertesa”.
El conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, ha volgut destacar que aquesta era important poder fer aquesta presentació (en part) des del Teatre Municipal de Girona, perquè “si estem dient que la cultura és segura és important dir-ho des dels espais de cultura”. Alhora també ha volgut explicar que “continua l’aposta per l’accés dels colectius amb diversitats, amb una programació àmplia i accessible per a tothom”.
Quim Ayats ha destacat la importància de fer la presentació, en part, des del Teatre Municipal de Girona, excepcionalment de forma telemàtica, amb la necessitat de posar en valor tots els teatres del territori i en particular el Teatre Municipal de Girona com a referència de la comarca. Alhora ha volgut destacar que “el Gironès és una comarca estructurada i dinàmica en els seus projectes de cultura, i ho és gràcies al treball conjunt per a donar suport als sector cultural i al seu públic”.
Ramon Batlle, tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, ha comentat que “Escenaris no és un festival amb una direcció única, sinó que és el treball d’ajuntaments, teatres, tècnics de cultura, regidors de cultura… el mèrit és d’aquests”, i que el Consell Comarcal treballa per a posar un aparador per a aquests els espais culturals, i per ajudar a protegir la cultura en un moment de complexitat extrema”.