Escollits els cinc artistes finalistes elegits pel jurat de la divuitena edició del Sona9

Els 5 són Sandra Bautista (cançó d'autor - Martorelles), Cabot (pop - Marratxí), L'Home Brut (indie-pop, Beneixida), L'Home Invent (pop-rock, Montcada i Reixac) i Menut

Redacció.- Sandra Bautista (cançó d’autor – Martorelles), Cabot (pop – Marratxí), L’Home Brut (indie-pop, Beneixida), L’Home Invent (pop-rock, Montcada i Reixac) i Menut (cançó-folk, Móra la Nova) són els cinc artistes elegits pel jurat de la divuitena edició del Sona9 que accediran a la recta final del concurs. El jurat està integrat per periodistes musicals de TV3, Catalunya Ràdio, iCat i Enderrock, a més del productors i tècnics del concurs. La darrera fase del certamen arriba després dels concerts semifinals celebrats al festival Acústica de Figueres, les Festes de Santa Tecla de Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM – Festes de la Mercè de Barcelona.
ELS CINC FINALISTES REALITZARAN LES SEGÜENTS PROVES:
– Actuació en format acústic als estudis d’iCat per al programa setmanal Sona9 que s’emet els dilluns de 23 a 24 hores. Cada artista haurà d’interpretar 2 cançons pròpies i la versió o el poema que hagin escollit a l’anterior prova semifinal.
– Enregistrament d’una cançó original a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui amb l’assessorament del músic i productor Jordi Bastida (Els Pets, Trau, Carlos Sadness) i el tècnic de so Tomàs Robisco.
– De la darrera fase del concurs en sortiran els tres grups que actuaran a la final del dimecres 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. A la mateixa gala, el grup barceloní guanyador de Sona9 de l’edició del 2017, Senyor Oca, presentarà en directe el seu nou disc, Cant de Pagès (Right Here Right Now, 2018).
ELS PREMIS DEL SONA9
El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i edició d’un disc, amb la direcció d’un productor profesional, una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una mini-gira de concerts promocionals per alguns dels festivals i mercats més destacats del panorama nacional. Els finalistes obtindran la gravació d’un EP de quatre cançons en un estudi professional, a més de material musical.
El concurs és una iniciativa organitzada per TV3, iCat – Catalunya Ràdio, la revista Enderrocki els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, i el patrocini d’Estrella Damm. El Sona9 té la col·laboració de les Cases de la Música i la Fundació SGAE, i rep també el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana.