Espai Ter programa una vintena d’espectacles a la nova temporada que començarà aquest mes d’agost

La temporada inclou diverses estrenes com el nou espectacle de Carles Xuriguera i Fel Faixedas, o el nou disc de Mazoni

Redacció.- L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, programarà una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc del mes d’agost al gener del 2022. La nova programació inclou propostes de teatre, música, circ, dansa, màgia i un musical.

La temporada s’inaugurarà amb la nova proposta de Carles Xuriguera i Fel Faixedas. Després de deu anys del seu darrer espectacle, els dos actors estrenen a l’Espai Ter la seva nova obra que porta per títol Ni rastre de qui vam ser, una reflexió dels efectes de la pandèmia sobre la cultura. De l’apartat teatral també destaca la comèdia El abrazo, una obra de teatre entranyable interpretada per la popular actriu María Galiana, que actua per primera vegada a Torroella acompanyada per Juan Meseguer i Juan Cruz. A l’escenari de l’Espai Ter també hi pujaran altres reconeguts artistes espanyols, com Carlos Sobera, Neus Asensi, Elisa Matilla i Àngel Pardo que representaran Asesinos Todos, una comèdia divertida i intel·ligent escrita per Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez que analitza els límits de la nostra paciència.

De l’escena teatral catalana, l’Espai Ter proposa algunes de les obres més exitoses de la cartellera. Una de les propostes destacades d’aquesta nova temporada és la representació d’El Gran Comediant, una divertida i suggestiva comèdia que posarà a prova l’amistat entre dos actors i que està protagonitzada per Joel Joan, Xavi Mira, Sandra Monclús, Eduard Muntada i Àfrica Alonso. En la seva línia de col·laboració amb els grans festivals, l’Auditori Teatre Espai Ter programarà també dues funcions incloses en la programació del Temporada Alta. D’una banda,  l’Espai Ter acollirà l’obra 53 diumenges, un dels espectacles més ben valorats de la temporada amb Pere Arquillué, Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva, i direcció de Cesc Gay. L’alta funció de Temporada Alta que es podrà veure a l’Espai Ter és Història d’un senglar, un monòleg que ha rebut grans elogis de crítica i públic i que interpreta el polifacètic Joan Carreras amb direcció del dramaturg Gabriel Calderón.

L’Espai Ter també manté la seva aposta per la creativitat local i programa Un tal Shakespeare, amb Marcel Tomàs, un dels grans actors i humoristes de casa nostra que, acompanyat per Toni Escudero, passa pel sedàs del seu particular univers creatiu algunes de les icones del gran dramaturg en un show hilarant.

Música
La nova temporada de l’Espai Ter ve carregada de propostes musicals per a tots els gustos. Una de les propostes més destacades és l’estrena del nou disc de Mazoni que porta per títol Ludwig, treball que ha estat guardonat amb el III Premi Espai Ter de Música 2021 i que és un treball singular i innovador creat a partir de la música de Ludwig Van Beethoven. Serà una de les actuacions imprescindibles però no l’única. Cal remarcar la representació de La filla del mar, el musical, una coproducció de teatre musical del Grec 2021 i Focus i que interpreta la companyia La Barni Teatre amb la voluntat d’acostar un dels grans clàssics del teatre català a tots els públics.

L’Espai Ter acollirà també la darrera proposta de la cantant Lídia Pujol en la qual conversa amb la cantant Cecília, revisant i reinterpretant les cançons de la cantautora madrilenya, molt coneguda per èxits com Nada de nada o Dama dama. Un any més, l’equipament acollirà un dels concerts del Black Music Festival. En aquest cas hi programarà l’actuació de The Gramophones Allstars, que presentarà el seu darrer disc Love Letter,  una carta d’amor dirigida a la formació jamaicana The Skatalites, en la seva recerca incansable per fusionar el soul, el jazz i els ritmes jamaicans.
Màgia, circ, dansa i familiar
Un dels plats forts de la nova temporada serà la representació d’Una nit amb el Mag Lari, una proposta del festival de màgia FIMAG per aquesta tardor en la qual el popular artista combina, com sempre, els seus sorprenents números amb molt d’humor. En l’apartat de dansa, l’equipament manté la seva aposta per programar a la tardor produccions de gran qualitat i, en aquesta ocasió, ofereix un dels ballets més coneguts i populars de tota la història: El llac dels cignes, de la prestigiosa companyia madrilenya Larumbe Danza. Una altra de les propostes que es rerpresentarà aquesta temporada és Una festa empordanesa de 1900, un espectacle de dansa d’arrel a càrrec del Grup Montgrí de Dansa de l’Associació Sardanista Continuïtat.

Com cada temporada, també es programa propostes de circ per fer arribar a tots els públics espectacles d’aquesta disciplina d’alt nivell.  El mític circ mediterrani de València, Gran Fele, arriba a l’Espai Ter per omplir l’escenari d’emoció i de rialles a dojo. L’espectacle compta amb onze artistes que interpreten la majoria de papers d’una gran funció de circ: pallassos, titelles gegants i acrobàcies en un espectacle que compta amb música en directe. No serà l’únic espectacle d’aquesta disciplina d’aquesta temporada, ja que l’Espai Ter torna a programa un gran espectacle de circ aquest proper Nadal amb la companyia navarresa Hurtzun i Ortzi que ens proposen Urbasa. Una altra de les propostes familiars d’aquesta temporada és Alícia al país de les meravelles, de la companyia madrilenya Iru Teatre, que revisa aquest conte clàssic amb personatges de carn i ossos que es barregen amb titelles de diferents mides amb la màgia del teatre negre que convida al públic a submergir-se en un món ple de fantasia.
Concert d’Any Nou i Reis 
Com ja es tradició, l’Espai Ter tanca la programació d’aquest any amb el Concert d’Any Nou i el Concert de Reis. En el cas del Concert d’Any Nou, l’orquestra Terres de Marca oferirà un repertori de valsos, polques, masurques i danses de la tradició vienesa i es clourà amb peces més properes a la nostra geografia. Per Reis, es programa Desconcerto, una experiència de teatre gestual i música en moviment divertida i desconcertant de Jordi Purtí i Orthemis, Nova Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Venda d’entrades
Avui es posen a la venda les entrades de la majoria dels espectacles programats al web de l’Espai Ter (www.espaiter.cat). Les entrades pels espectacles de Temporada Alta es posaran a la venda el dia 21 d’aquest mes, mentre que els espetacles inclosos a la Festa Major de Sant Genís es podran adquirir durant el mes d’agost.

L’equipament cultural mantindrà l’estricte protocol de seguretat per garantir la salut del públic, dels artistes i del personal tècnic.