Espectacles de tota mena a l'Escenaris 09 del Gironès

S'han programat 46 representacions

Divuit municipis participen a la cinquena edició d’Escenaris 09, que té l’objectiu d’acostar el teatre als pobles de la comarca
El festival comença aquest dissabte a les 12 a la Rambla de Girona amb L’obra ?Action!?, de Clownx Teatre, un espectacle de carrer en el qual tres divertits personatges recorren la ciutat amb el seu cotxe, tot buscant els actors ideals per aconseguir fer la seva primera producció cinematogràfica. Aquest és un espectacle D’accions itinerants de carrer, amb petits efectes de pirotècnia freda i confeti.

El local social de Campllong serà L’escenari, el diumenge 25, del muntatge de Festüc Teatre ?El soldadet de plom?. Tres rodamóns es troben per casualitat en una cèntrica plaça D’una gran ciutat. Com que s’han de guanyar el pa per poder tirar endavant, decideixen explicar una història, però ho hauran de fer amb L’ajuda D’allò que trobin dins les papereres i contenidors. Són deixalles que la gent tira perquè no les vol, però perfectament útils per a ells. Decideixen explicar El soldadet de plom, un dels contes populars més coneguts i alhora més màgics. Una història molt poètica amb un toc romàntic que el converteix en un conte únic. Cinquanta minuts de tendresa, de divertiment, de música, etc. però sobretot… cinquanta minuts de teatre! És un espectacle pensat per als més menuts, reforçat contínuament amb objectes i titelles manipulats pels mateixos actors.

El programa de L’Escenaris 09 s’allarga fins al mes de juny, amb un seguit D’espectacles de tots els formats que es podran veure pels diferents teatres i sales polivalents dels municipis del Gironès que participen en aquesta iniciativa. La producció executiva del festival correspon a la companyia La Troca, mentre que la organització va a càrrec del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona.