Els espectacles musicals dominen la graella de la temporada de La Xarxa

Els titelles segueixen creixent en programació i consolida la seva bona acollida entre el públic

Redacció.- La nova temporada d’espectacles del circuit de Fundació Xarxa, que tot just acaba de començar, es prepara per a una temporada amb una gran diversitat d’espectacles dominats pel teatre que incorpora la musica per explicar les seves històries. Els titelles, l’animació, el circ, la màgia, el teatre i els clowns acabaran d’omplir els teatres del territori català tots els caps de setmana de la nova temporada.
Contes 1.0: del tast d’espectacles familiars a la graella
El Tast d’espectacles Familiars és una mostra de propostes escèniques de companyies professionals que es celebra al novembre, organitzat per la Fundació Xarxa. En el Tast s’exposen les produccions professionals per tal de ser programades en un futur. El format és reduït, es representa un fragment de cada espectacle seleccionat prèviament per la companyia.
CONTES 1.0, de la companyia “Teatre a la fuga”, es va presentar a l’edició del Tast de 2016, va obtenir el premi al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2017, i enguany s’ha convertit en l’espectacle més programat dins del circuit estable de la Xarxa.
“Ens adonem que cada cop puja més el nivell, l’exigència i la qualitat de les produccions, tant a nivell de programadors com a nivell de companyies. Veiem que hi ha esforços per les dues parts, a més que també ens trobem amb més oferta. El teatre que incorpora la música és un format fresc que arriba enganxar abans a l’espectador, a la gent li crida més l’atenció. Si a més li afegeixes un punt de misteri i referències als contes tradicionals, tens l’èxit assegurat ” explica Marta Martí de Punt Produccions.
El fet que CONTES 1.0 s’hagi convertit enguany en l’espectacle més programat del circuit, mostra la voluntat dels programadors de Fundació Xarxa per apostar en noves propostes, així com l’èxit que suposa el Tast d’espectacles per mantenir una oferta de produccions teatrals plural i diversa.
Els titelles segueixen creixent
Els titelles també veuen com la seva programació creix any rere any, i es consoliden com una alternativa a les tendències més tradicionals. “Veiem com cada cop la divisió entre teatre de titelles i teatre d’actors i d’actrius es va diluint més. Hi ha companyies, com l’Estenedor, que fem teatre de titelles, però fem teatre. Ja se sap que abans els titelles s’entenia com el titella de guant, un format molt tradicional i amb temàtiques poc contemporànies. Ara, ja fa uns anys, que les companyies traiem el cap de darrere del castellet i ensenyem que també som actors que interactuem amb el titella. El titella ja no és només un ninot” apunta David Laín de l’Estenedor Teatre.
“El col·leccionista de pors”, obra de l’Estenedor Teatre que combina teatre de titelles amb un monòleg molt personal de David Laín, es va presentar a La Mostra d’Igualada 2017, i va aconseguir una gran acceptació per part de públic i de professionals.
 

Etiquetes:
,