Est Oest guanyen el 15è Concurs de Maquetes Sona 9

A la final de la 15 edició, celebrada a la sala Apolo de Barcelona, els osonencs Est Oest han comptat amb el suport majoritari del jurat

Davant un públic entregat i molt familiar, Est Oest han guanyat el Sona 9 2015 en una final en directe molt competida celebrada aquest dimarts 10 de novembre a la sala Apolo de Barcelona.

El premi Sona 9 suposa per als guanyadors l’enregistrament i edició d’un disc amb un productor professional, la portada de la revista Enderrock de l’agost del 2016, una minigira de cinc concerts remunerats en festivals musicals com la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, l’Acústica de Figueres o el Mercat de Música Viva de Vic, a més d’un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

El segon classificat i premi Joventut, Roig!, ha obtingut com a premi l’enregistrament en un estudi professional i edició digital d’un EP amb 4 cançons, 1.000 euros en material musical, una minigira de 3 concerts remunerats per Catalunya i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

El premi Èxit, que s’atorga al tercer classificat del Sona 9, va ser per al grup Coet, i consta de: l’enregistrament en un estudi professional, edició digital d’un EP amb 4 cançons i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

En aquesta edició del Sona 9 també es va fer entrega del premi per Votació Popular, dirigit al grup amb més vots entre els 20 grups classificats del Sona 9. Aquest premi se’l va emportar la formació barcelonina Lausana, i consta de 1.000 euros en material musical, una actuació al festival Canet Rock i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

A la festa final del Sona 9 2015 també s’ha pogut veure el directe de Pantaleó, guanyadors del premi Joventut 2014. Els vallesans han presentat les cançons del seu flamant debut Reina Victòria (Petits Miracles, 2015). Els santboiencs Trau, guanyadors del Sona 9 2014, presentaran el seu treball Déu vos guard (DiscMedi, 2015) el proper 19 de novembre al Born Centre Cultural de Barcelona, dins del cicle Born de Cançons.