Estiu de Shakespeare a Mataró

Teatre, música i dansa dins la programació del ? Festival Shakespeare? de Mataró

A partir del 31 de juliol i fins al 9 D’agost tindrà lloc a la Masia de Can Ribot de Mataró el festival de teatre, música i dansa que porta per nom Festival Shakespeare. Aquesta setena edició del Festival acollirà, entre D’altres propostes, En attendant le sogne una revisió D’El Somni D’una nit D’estiu D’Irina Brook, Ricard II de Carme Portacelli o la Giulietta de Pepa Plana.
La commemoració dels 400 anys de la publicació dels Sonets inspirarà una trobada de traductors, una instal·lació visual, i un espectacle de dansa de la companyia alemanya Moving Theatre. La programació també inclou cursos, projeccions de cinema i la presentació D’una col·lecció editorial pròpia que es dedicarà a publicar material amb L’objectiu D’apropar al públic la figura i L’obra del dramaturg anglès més universal.

El Festival Shakespeare va néixer el 2003 amb la voluntat artística de produir i exhibir espectacles inspirats per la figura de William Shakespeare, a mes de proposar activitats paraL’leles lligades a la seva producció lideraria i dramàtica. Es L’únic certamen a Espanya dedicat al dramaturg angles i des del seu naixement ha anat enfortint-se i ampliant les coL’laboracions amb altres certàmens teatrals internacionals, esdevenint un festival de referència a nivell europeu.

La programació escènica i musical D’aquesta setena edició arrenca el 31 de juliol amb un concert de la Big Band Jazz Maresme i la seva interpretació de Such Sweet Thunder , una de les partitures de Duke Ellington. Al concert inaugural li seguirà el primer cap de setmana del festival el muntatge Ricard II de Carme Portaceli (amb traducció de Joan Sallent). La setmana següent rep Giulietta, de Pepa Plana, un muntatge destinat al públic familiar. L’espectacle de dansa Fair friends (Shakespeare?s sonnets) ? de la companyia alemanya Moving Theatre – i la personal revisió del text Somni D’una nit D’estiu que Irina Brook plasma a En attendant le songe completen la programació del festival.