Estivada, el festival occità de referència, programarà les actuacions de tres grups proposats per Fira Mediterrània

Gràcies al conveni, Estivada inclourà a la programació d’enguany les actuacions de la Cobla Sant Jordi i Roger Mas, Obrint Pas i Pep Gimeno “El botifarra”

La Fira Mediterrània de Manresa i Estivada, el festival artístic occità de referència, han signat un conveni de col·laboració per al període 2013-2014, segons el qual els dos certàmens duran a terme diferents accions a nivell de programació artística, activitat professional, assessorament i comunicació. Gràcies al conveni, Estivada inclourà a la programació d’enguany les actuacions de la Cobla Sant Jordi i Roger Mas, Obrint Pas i Pep Gimeno “El botifarra”. El conveni s’inclou en el programa d’internacionalització d’artistes catalans que promou la Fundació Mediterrània.
Estivada, que celebrarà la 20a edició a Rodez, del 24 al 28 de juliol, uneix al seu caràcter multidisciplinari, la singularitat del festival interregional de la cultura occitana. Estivada té una visió moderna i universalista de la identitat occitana, que no es resigna al silenci i procura que l’occità, llengua minoritària del sud de França i a Itàlia, però llengua cooficial a Catalunya a partir de la realitat de la Vall d’Aran, retrobi el seu lloc normalitzat: el llenguatge de la vida i no del de la memòria. Tota la programació d’Estivada es construeix al voltant de la llengua occitana. Els artistes de totes les regions occitanes –Aquitània, Poitou-Charentes, Limousin, Auvergne, Rhône-Alps, Provença-Alps-Côte d’Azur, Llenguadoc-Roselló i Midi-Pyrénées a França; Vall d’Aran a Catalunya, i les valls occitanes del Piemont a Itàlia- estan presents al festival Estivada per mostrar la seva obra i intercanviar punts de vista i directrius comuns. No obstant això, el festival té amistats i solidaritats amb altres artistes i altres idiomes.
Gràcies a la signatura de l’acord entre Estivada i Fira Mediterrània, enguany actuaran a Rodez la Cobla Sant Jordi i Roger Mas, Obrint Pas i Pep Gimeno “El botifarra”. I de cara a l’edició de l’any vinent, Estivada tornarà a programar quatre grups de Catalunya a escollir entre vuit formacions proposades per Fira Mediterrània d’entre les actuacions presentades en les edicions del 2012 i 2013. Per altra banda, Estivada també proposarà vuit grups occitans, dels quals Fira Mediterrània n’escollirà quatre per venir a Manresa al 2014.
A nivell d’activitat professional, Estivada i Fira Mediterrània oferiran un estand modular a les respectives zones de negoci. A més, Estivada participarà a l’activitat d’speed dating, trobades ràpides i concertades entre experts del sector de les arts escèniques i de la música i els artistes i professionals que hi vulguin prendre contacte directe, que s’organitza en el marc del Mediterrània PROfessional Meeting de la 16a Fira Mediterrània.
Pel que fa a l’àmbit de la comunicació, el conveni preveu que tant Estivada com Fira Mediterrània visualitzin la seva cooperació incloent les seves marques als respectius materials promocionals com a socis artístics; difondre a través dels webs i dels canals 2.0 informació sobre els seus socis, i incloure accions promocionals als materials impresos en paper, entre d’altres.