Estrena de Goyo, una comèdia àcida

S’estrena a la Sala Àtic22 del Teatre Tantarantana

Redacció.- Del 12 de maig al 5 de juny s’estrena a la Sala Àtic22 del Teatre Tantarantana, Goyo, una comèdia àcida, en la qual tres intèrprets mostren en escena les intimitats d’una família peculiar.

Sota la direcció de Pep Garcia-Pascual (Parking Shakespeare) i el text guanyador del Premi Ciutat de Manacor 2020 d’Alberto Ramos, Xavi Casan mostra la seva cara més íntima després del musical La Filla del Mar, al costat de Núria Florensa (Tonta, Nyotaimori) i Sílvia Alabart (Tinc 50 anys i soc dona).

L’espectacle comença amb l’aniversari del Goyo i el retorn de la seva germana, que fa mil cinc-cents quilòmetres per donar-li una sorpresa. Però la sorpresa se l’endú ella: el Goyo ha experimentat una metamorfosi força peculiar. I no és l’únic membre d’aquesta família que es transforma durant el muntatge.

Aquest fet obliga a la família dels Goyo ha fer front a canvis en la seva vida, en els seus costums i en les seves aspiracions. I és llavors quan comença un viatge molt estrany, però al qual s’hi acaben acostumant.

En paraules de Jean-Claude Carrière: “No hi ha cap cosa més avorrida que uns personatges feliços. Si no hi ha una desgràcia, un accident, un infortuni, una decepció, no hi ha cap història possible”, i el motor d’aquesta història és la infelicitat d’una família. És el que la fa avançar fins al fosc final.

Goyo és resultat de la residència artística de temporada 20-21 de la companyia Laiogurt al Teatre Tantarantana, amb el suport d’ATIC Associació Teatral d’Innovació i Complicitats.