Estrena de Lanònima Imperial al SAT!

El cas Kuleshov és la nova proposta de la reconeguda companyia

Una de les companyies de dansa catalanes més internacionals, Lanònima Imperial, estrena al SAT! una nova proposta coreográfica plena D’experimentalisme i conceptualització basada en els experiments del cienasta soviètic Kuleshov.

Durant els dies 9, 10, 11 i 12 de desembre tres ballarins, un trombonista i un director portaran a L’escenari del SAT! un nou espectacle de Lanònima, una nova aventura estètica de la companyia de Juan Carlos García que parteix de L’estudi de L’efecte Kuleshov, teoria segons la qual a partir del muntatge i la intercalació D’imatges diverses amb un mateix primer pla D’una cara inexpressiva, aquesta es podia dotar de diferents càrregues emocionals en funció de L’escena o objecte que la precedia.

KuleshovA ?El cas Kuleshov?, Juan Carlos García, director de L’espectacle (Premi Nacional de Dansa i Premi Ciutat de Barcelona), posa en escena un muntatge que compta amb elements com la projecció cinematogràfica, la coreografia, la oratoria i la música en viu D’un trombó.

L’espectacle, presentat per primer cop a Buenos Aires el mes passat, es tracta D’una investigació que planteja les relacions entre música, teatre, dansa i cinema en les avantguardes històriques que s’amaga darrera el vel de L’estranya bellesa estètica de les produccions de Lanònima Imperial. Una proposta que es suma a la contínua recerca i remodelació conceptual de la dansa contemporània que la companyia persegueix amb cada nova producció.

Lanònima Imperial, que celebrarà 25 anys durant el 2011, és una de les companyies de dansa catalanes més internacional. Ha presentat els seus treballs a importants teatres i festivals D’arreu D’Europa, Amèrica i Asia i compta amb una llarga trajectòria que L’han dut a investigar i explorar camins i projectes experimentals que L’han convertit en una de les companyies més importants del panorama actual.

Etiquetes: