Estrena de l'obra BIG BOUNCE de les creadores independents Anna Rubirola, Mireia de Querol i Cecila Colacrai

El projecte ha estat resident a: Burdag Studio (Polònia), a La Caldera, La Visiva i TragantDansa

Aquest diumenge 27 d’octubre a les 19h s’estrena a Barcelona Big Bounce, una peça de dansa de les ballarines i creadores independents Anna Rubirola, Mireia de Querol i Cecilia Colacrai, que gira entorn del concepte d’origen, i juga a desplegar possibles futurs, derivats d’un mateix origen. Serà a l’Espai Plataforma I+D Teatre (c/Bailèn 23), de l’Escola Eòlia.
Big Bounce pren el nom de la teoria homònima que suggereix que podríem estar vivint en el primer de tots els universos però és igualment provable que estiguem vivint a l’univers dos mil milions (o en qualsevol d’una seqüència infinita d’universos). A partir d’aquest concepte les tres creadores han desenvolupat una peça escènica, un viatge que qüestiona la temporalitat del fet escènic a partir de cossos que es transformen, es substitueixen i es complementen contínuament.
El projecte ha estat resident a la Caldera (2012/13), a tragantDansa (2013), La Visiva (2013) i a Burdag Studio de Polònia (setembre 2013). Durant el procés de creació han fet diverses mostres que han tingut molt bona acollida per part del públic. Hi destaca la intervenció a Cal·ligrames en moviment, en el marc del Festival Grec de Barcelona 2013. El 21 de setembre també es va fer una mostra a Olsztyn (Polònia), i el 4 d’octubre es va estrenar la peça acabada al II Festival de Dansa breu Vila-Real (Castelló). L’estrena a Barcelona, on va néixer la idea, i on resideixen les creadores, serà el 27 d’octubre a l’Espai Plataforma I + D Teatre.
 
Les Creadores: Col·lectiu Big Bouncers
Big Bouncers és un col·lectiu format per les creadores independents Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola. El seu treball es defineix en tres línies d’acció: la creació de peces escèniques, la intervenció sobre espais “site specific”, i la pedagogia.
Anna Rubirola ha treballat com a intèrpret per a diverses companyies catalanes com Àlex Rigola, Pere Faura, Erre que Erre, Sol Picó, Iliacan i Búbulus, i també per a companyies estrangeres con Array (Londres), F.& C. Ben Aïm (París), Vrak’trio (Narbonne). També col·labora en projectes d’improvisació amb músics com Mira Calix i Alexander’s Annex (Londres), Oriol Roca, i Miquel Àngel Marín. Actualment, i des de 2005, combina el treball d’intèrpret amb la creació pròpia i col·lectiva.
Mireia de Querol és graduada Superior de Dansa Contemporània (BA Modern Theatre Dance/ Amsterdam). Com a ballarina ha treballat amb coreògrafs com Kenzo Kusuda (Holanda), Ànegels Margarit/Cia. Mudances i la Compañia de Danza Plan B (Espanya), amb Albert Quesada (Bèlgica), i diversos coreògrafs residents a Barcelona com Angela Lamprianidou, Ariadna Estalella i Sebastián García Ferro. Des de 2007 combina la faceta de creadora amb la d’intèrpret.
Cecilia Colacrai ha col·laborat amb directors i coreògrafs com Emmanuel Grivet (França), Cia. Nats Nus, Sebastián García Ferro, Montse Colomé, Pep Ramis y María Muñoz, Cia. Lapsus, Jorge Albuerne i Joao Costa Lima, entre d’altres. Al 2011 estrena el seu segon solo “La incorruptible belleza de la distancia”. Ha co-dirigit companyies com “Lila Parra” (2006 – 2008) i “Viento Sur” (2002 – 2004). Compagina la seva faceta de creadora amb la de ballarina i professora.