Estrena en cinemes del documental sobre la història de l'himne

El documental Bon cop de falç. La història de l’himne vol celebrar el primer aniversari de la producció de la peça audiovisual

La història de l’himne vol celebrar el primer aniversari de la producció de la peça audiovisual amb la seva estrena en cinemes i en Sistema HD, aquest dijous dia 10 a les 20 hores als Cinemes Girona de Barcelona (Girona, Carrer Girona, 175).

El documental, de 55 minuts de durada i produït per Clack, Enderrock i L’Avenç, es va estrenar el 9 de setembre de 2014 a TV3 obtenint una mitjana de 150.000 espectadors a la franja de segon prime time.

Està basat en el llibre Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional, de Jaume Ayats, editat per L’Avenç el 2011 i el va dirigir Eloi Aymerich amb l’assessorament a les escenes de ficció d’Esteve Rovira. La peça audiovisual va ser possible gràcies a Televisió de Catalunya i La Xarxa de Comunicació Local, que van actuar com a coproductors.

L’estrena en cinemes del documental coincideix també amb l’estrena, que es va fer aquest dimarts dia 8, de l’espectacle Seguem arran. Quinze himnes i una cançó eròtica, que ressegueix el mateix fil argumental, a El Born Centre Cultural.

Els Cinemes Girona comptaran, també, amb una exposició sobre l’origen d’’Els Segadors’, que es podrà visitar, de manera gratuïta, al vestíbul.