Estrena de la Néta del senyor Linh, protagonitzada per Lluís Homar i dirigida per Guy Cassiers

Una obra basada en la novel·la de Philippe Claudel sobre migracions massives de població i el drama dels refugiats

Redacció.- Aquest dilluns s’ha presentat en roda de premsa La néta del senyor Linh, una obra protagonitzada per Lluís Homar i dirigida pel prestigiós director belga Guy Cassiers. L’espectacle s’estrenarà aquest divendres 6 de desembre al Festival Temporada Alta i, després de realitzar tres funcions a Girona, es podrà veure del 13 al 20 de desembre al Teatre Lliure de Montjuïc.
La néta del senyor Linh (La petite fille de monsieur Linh) és una obra basada en la novel·la de Philippe Claudel i amb Lluís Homar com a protagonista. Sol sobre l’escenari, Homar interpreta tots els papers del muntatge (el narrador, el senyor Linh i el senyor Bark) i juga amb tots els recursos escènics: acció dramàtica, paraules, imatges, música, so, projeccions etc. portant a escena una història sobre la solitud i sobre l’anhel de comunicar-se amb els altres. Es tracta d’un espectacle sobre la força de la imaginació i la representació, amb un color i una atmosfera únics. Amb el muntatge, Cassiers segueix abordant diverses temàtiques europees. Després de treballar temes com el colonialisme o l’ascens del nazisme i de la Shoah, ara el director belga es centra en el tema dels refugiats, un dels grans reptes a què s’enfronta Europa en aquest moment.
 
Una coproducció de Temporada Alta
Temporada Alta participa en tot tipus de projectes que ajudin als artistes catalans a internacionalitzar-se i que ajudin el festival a estar present en el circuit internacional, per tal de crear vincles que permetin la coproducció amb operadors estrangers i la presentació de projectes del país al major nombre possible de països. En aquest sentit, aquest any el festival participa en la producció de quatre espectacles en coproducció internacional, La néta del senyor Linh, és una d’aquestes produccions.
 
Un projecte europeu
La néta del senyor Linh és un projecte europeu. Una idea compartida de Temporada Alta en la seva aposta decidida per col·laborar amb els creadors més importants del continent europeu en la manera de crear la peça i en el fons del conflicte que retrata. En cada nou muntatge estrenat a ciutats europees, el monòleg basat en la novel·la de Philippe Claudel s’adapta a la llengua, la cultura i la personalitat de l’actor que assumeix el text. A Catalunya, Lluís Homar. I en el fons, perquè aquesta faula sobre l’exili, la soledat i la identitat és també una metàfora sobre l’estat de confusió en què viu Europa.
Al canviar el repartiment a cada ciutat on es representa l’espectacle, el tema adquireix noves perspectives. La temàtica dels desplaçats a la força té un impacte diferent en cada país segons les sensibilitats polítiques i històriques de la zona, i evoluciona cada vegada que canvia de llengua i d’actors, creant diversos relats europeus que dialoguen entre ells.
La proposta forma part del Connexió Flandes de Temporada Alta. Un programa que completen les cobres ja presentades com Isabella’s room (La cambra d’Isabella) de Jan Lauwers i Needcompany, que va inaugurar el Festival, Requiem pour L., d’Alain Platel i Fabrizio Cassol; The generosity of Dorcas de Jan Fabre i Sol bémol de Cie Dirque & Fie.