“Et Elissa devint Didon” de l’artista Anna Ill a La Mercè

La inauguració tindrà lloc el dimecres 23 de març a les 19h

Redacció.- L’exposició Et Elissa devint Didon d’Anna Ill (Vilanova i la Geltrú, 1990), comissariada per Natàlia Chocarro, és una proposta inèdita que es presentarà a Girona per primera vegada el dimecres 23 de març i es podrà visitar fins al 27 de maig de 2022 a la sala d’exposicions de La Mercè.

Anna Ill reinterpreta en clau contemporània la història de Elissa – Dido, princesa fenícia fundadora de la ciutat de Cartago i que apareix en el primer llibre de l’Eneida del poeta Virgili. L’estiu del 2019, Anna Ill va realitzar una residència per a joves creadors (Jiser), en el mateix emplaçament on la coratjosa princesa va construir la ciutat. Va ser a Tunis on va gestar el projecte Entrelacé, un conjunt d’obres que evoquen el trajecte dut a terme per la jove Dido en el seu desig d’arrelar-se i constituir-se i que l’han portat a reinterpretar la història d’aquesta figura cabdal de la mitologia clàssica. És en aquest context que Ill va construir una sèrie d’artefactes a partir de la manipulació d’objectes trobats i dotant-los d’una nova significació els mostra a Et Elissa devint Didon.

Anna Ill va iniciar els seus estudis artístics a l’Escola Massana de Barcelona i, al 2017, es va graduar del màster d’Art i Espais per la Kingston University de Londres. L’any 2018 va ser seleccionada a la XXI Biennal d’Art Català, pel Premi d’Art Contemporani de la Fundació Reddis i va guanyar el premi 35Art amb exposició a la Sala Parés. Un any més tard va guanyar el premi producció artística Art Jove 2020 i el 1er premi Art Pertot amb exposició itinerant a Perpinyà, Palma de Mallorca i Girona.

L’any 2021, va ser escollida finalista pel jurat de la setena edició del premi d’Escultura que convoca la Fundació Vila Casas amb l’obra Desaparèixer cap endins que forma part d’aquesta mostra.