Eugènia Balcells, autora del cartell del Festival Temporada Alta, conversa amb Eulàlia Bosch

L'artista i la comissària i especialista en art parlaran sobre el procés de creació de la imatge del Festival a la Sala Planeta

L’artista Eugènia Balcells, creadora de la imatge D’aquest any del Festival Temporada Alta, conversarà el proper dimecres 20 D’octubre a partir de les 20 hores amb la comissària i especialista en art Eulàlia Bosch al cafè de la Sala La Planeta. Aquesta activitat està emmarcada dins el Festival i és gratuïta. La proposta servirà per apropar al públic el procés de creació del cartell D’aquesta edició. Balcells ha rebut aquest any el Premi Nacional D’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i les Arts, pel seu projecte ?Freqüències’.

Eugènia Balcells neix a Barcelona, filla i néta D’arquitectes i inventors. El contacte quotidià amb la precisió geomètrica i amb tot tipus D’enginys relacionats amb la visió, ben aviat desperta en ella L’interès pel cinema i pels muntatges audiovisuals. Des de L’inici de la seva carrera, intenta de maneres diverses representar L’energia existent a L’univers i explorar les seves formes de manifestació en els espais habitats.

D’aquí que, malgrat dedicar-se preferentment a les arts visuals, hagi estat sempre prop del teatre i la dansa, presentant ella mateixa performances pròpies. El cartell que ha creat per Temporada Alta 2010 recull D’una forma molt sintética temes de la seva recerca artística més recent lligada a la percepció de la llum i el color, a la multiplicitat de les imatges que configuren el nostre món contemporani i a la capacitat humana D’imaginar la globalitat dels fenòmens a partir de petits indicis.

Desvetllar alguns D’aquests referents ?visionant fragments D’algunes de les seves instal· lacions i pel·lícules’ serà el tema de la conversa que mantindrà amb Eulàlia Bosch, la comissària del seu últim projecte expositiu, Freqüències, pel qual la Generalitat de Catalunya li ha concedit el Premi Nacional D’Arts Visuals 2010.

Per la seva banda, Eulàlia Bosch és professora de filosofia. Ha estat membre de L’equip fundador i directora fins a 1994 de L’Institut de Recerca per L’Ensenyament de la Filosofia (IREF), i el 1995 va crear el departament D’educació del Museu D’Art Contemporani de Barcelona, que va dirigir fins el 1997. Figura reconeguda internacionalment pel seu treball innovador especialment en el camp de les relacions entre filosofia i art contemporani, és autora D’El plaer de mirar, Educació i vida quotidiana i Un lloc anomenat escola, així com comissària, entre D’altres, de les exposicions Criatures misterioses i T?envio aquest vermell cadmi.

Etiquetes:
,