?Europa en cartells’

L'exposició és una retrospectiva de la comunicació utilitzada en eleccions europees

?Europa en cartells. Les campanyes electorals al Parlament Europeu (1987-2004)?, estarà oberta al públic fins al proper 15 D’abril a Girona. La mostra és una retrospectiva de la comunicació política utilitzada en anteriors eleccions europees i pretén fomentar el debat sobre els comicis a L’Eurocambra i s’avança, per tant, a la convocatòria de les properes eleccions europees, que se celebraran el pròxim 7 de juny.
Instal·lada al Claustre de la Diputació de Girona, ofereix una àmplia mostra dels materials dipositats en el Fons de Documentació Política Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEDOC). Destaquen especialment els cartells originals utilitzats en les eleccions europees que s’han celebrat fins ara, entre 1987 i L’any 2004. El material exhibit es refereix tant a partits plenament consolidats en L’escenari polític com a forces extraparlamentàries, de Catalunya o D’altres indrets de L’Estat.

La mostra també inclou un audiovisual que recull altres cartells del fons documental del CEDOC i imatges dels moments clau del procés de construcció europea, com ara la constitució del Parlament Europeu i L’ingrés D’Espanya a les, aleshores, Comunitats Europees L’any 1986.

Aquesta exposició, que s’emmarca dins la iniciativa europea D’informació a la ciutadania ?Europe Direct’, es traslladarà a dues ciutats més: Tarragona, del 17 D’abril al 3 de maig i Lleida, del 5 al 21 de maig.