Euskal Herria Sona 2009 al C.A.T.

?La nit basca?, la vetllada més esperada, serà el proper 12 de novembre

El festival de música basca a Barcelona celebra aquest any la seva dotzena edició. Ja són 12 anys que cada tardor es pot gaudir D’aquesta selecció de les millors propostes musicals vingudes D’Euskal Herria. Una nova oportunitat per poder descobrir, conèixer els nous valors de la música basca i gaudir D’alguns dels artistes més importants de L’escena musical D’Euskal Herria.

Aquest any el programa està carregat de nous talents per descobrir, talents més que consagrats i moltes altres sorpreses agradables.

Maddi Oihenart és, sens dubte, una de les veus més fascinants, riques i autèntiques que mai s’ha escoltat a la música popular basca. Ningú com Maddi representa i enriqueix la manera de cantar de Zuberoa, territori del País Basc francès que ha sabut conservar viva la cançó pastoril, una cançó rural que, lluny D’envellir, segueix sent conservada, respectada i estimada com mai. La manera de cantar de Maddi Oihenart no es regeix per gèneres ni convencions estilístiques: està basada en el cant a capella que sorgeix de L’ànima de qui, com ella, viu i sent les muntanyes. Maddi Oihenart actuarà el proper 14 de novembre al C.A.T.

El dia 21 de novembre serà el torn de Korrontzi. La formació va començar a donar el seu cabal de musica folk a començaments de 2004. El local D’assaig de Mungia no podia contenir tanta música com estaven generant Agus Barandiaran (acordió diatónico) i Mikel Romero (mandolina, guitarra ). Van començar a donar-li forma a Korrontzi basant la seva línia de treball a dotar la música folk d’Euskal Herria i els sons ancestrals i tradicionals bascos D’un punt de contemporaneïtat, sempre dins de L’àmbit de la triki. Korrontzi és un grup que sorgeix de la música D’arrel d’Euskal Herria.

La Nit Basca és la vesprada més esperada per tots els socis, sòcies i amics de L’Euskal Etxea, on bascos i catalans ens trobem per fer una petita mostra D’espectacles i tallers que duen a terme durant L’any els diferents coL’lectius de la casa, que enguany ve amb novetats gastronòmiques. La celebració serà el proper 12 de novembre a les deu de la nit al C.A.T

Etiquetes: