"Exacte, el món com no és"

"Allà on no arribem les paraules, arriba la música"

La Seca Espai Brosa presenta “Exacte, el món com no és”, un monòleg musicat (que no musical), visceral, catàrtic, metamòrfic, catastròficament còmic i irònic per necessitat. Sense por, sense vergonya, sense censura. Del 5 al 21 de febrer farem catarsi col·lectiva divendres i dissabtes a les 21.30h i diumenges a les 19.30h. 

SINOPSI

Ella. La pianista. Un viatge en el temps. Una màquina d’escriure imaginària. Un metrònom. La carta. El forat. I uns versos flotador:
 

“Una idea que em salva l’ara,
que m’ajuda a surar en el fang on m’he ficat,
és pensar que la piltrafa que sóc ara,
em salvarà més endavant.”

 
Ella, la protagonista, s’ha proposat fer un viatge en el temps. Creu que ho aconseguirà escrivint una car­ta pel seu jo futur. Aspira a obrir la carta en el futur per viatjar en el temps. Per viatjar al passat. Al passat del futur, que és el present d’ara. Per què ara? Perquè s’ha fomut una patacada còsmica.
 
Entrar en crisi és dur, i sortir-ne és un xut d’eufòria. Però hi ha un camí que va des del tocar fons més fastigós, fins el remuntar més alliberador. No és automàtic, ni màgic, ni passa perquè sí. És un procés del que caldria aprendre. Però sovint passa que el que copsem, intuïm, desxifrem en aquest moment de lucidesa, ens sembla tan evident que no ens hi cap al cap que se’ns oblidarà. Però se’ns oblida. Així que aquest monòleg neix de la necessitat de no oblidar. Perquè potser si recordem, n’aprendrem per la propera patacada.
 
La carta és un pretext, el ca­talitzador del viatge que fem des de la devastació d’una crisi, fins a la reconstrucció de nosaltres mateixos. Perquè la reconstrucció arriba, sempre arriba! 

I si “Exacte, el món com no és”, no és un monòleg a seques, sinó un monòleg musicat (que no musical), és perquè la música hi juga un paper essencial. El juga des de la musicalitat del text, però també, i sobretot, des de banda sonora en directe. El piano, la pianista, vocalista i percussionista, i tots els altres elements sonors, són els secundaris de luxe. Inte­ractuen amb la protagonista en un monòleg gens mono. Perquè allà on no arriben les paraules arriba la música. Allà on les paraules no ens agraden, ens agrada la música.
 
DATES
del 5 al 21 de febrer de 2016
ESTRENA OFICIAL divendres 5 de febrer de 2016

FITXA ARTÍSTICA
Repartiment: Gemma Martínez i Paula Sendim
Autoria i direcció: Lara Sendim
Música: Paula Sendim
Disseny d’il·luminació: Bernat Bosch
Producció: Cristina Ferrer
Fotografies Clara Bes i Sergi Fuster

HORARIS I PREU
Horaris divendres i dissabte 21.30 h. – diumenge 19.30 h.
Preu 12€
El millor preu al nostre web www.laseca.cat
Reserves 93 310 13 64
Duració 1h i 5min