Èxit d’assitència al Festival Còmic de Figueres amb un 92% d’ocupació

La proposta “Humor de Micro” ha assolit un èxit sense precedents, penjant el cartell d’entrades exhaurides

Redacció.- El Festival Còmic conclou la seva dissetena edició amb un èxit aclaparador, atraient un gran fluxe d’espectadors que durant els dies de Setmana Santa, ha convertit la ciutat en un epicentre de rialles, diversió i cultura, a través d’una programació que ha captivat a públic de tots els gustos i edats.

Amb aquestes xifres rècord d’assistència, el Festival Còmic de Figueres consolida la seva posició com un dels esdeveniments culturals més destacats del país, demostrant l’atractiu de l’entreteniment de qualitat per a la comunitat local i els visitants.

La direcció s’ha mostrat encantada amb la resposta del públic i el reconeixement dels artistes, que han contribuït al seu èxit. “Estem emocionats de veure com el Festival Còmic de Figueres continua creixent i guanyant importància en el panorama cultural del país. La nostra missió és oferir una experiència inoblidable als espectadors, i aquest any hem aconseguit superar les expectatives”, destaca Xavier Valentí, codirector del festival.

L’espectacle inaugural “10 anys, Gira de comiat” de Guillem Albà & La Marabunta va iniciar la programació al Teatre El Jardí, fent gaudir d’una experiència inoblidable als assistents, plena de rialles i reflexions sobre el gaudi de la vida i la connexió entre els éssers humans.

A l’escenari del Casino Menestral, les nits de monòlegs “Humor de Micro” han assolit un èxit sense precedents, penjant el cartell d’entrades exhaurides en a les actuacions de Raquel Hervàs, Marc Sarrats, Charlie Pee i José Corbacho. El públic assistent ha omplert cada racó de l’espai, creant una atmosfera vibrant i còmplice que ha contribuït a fer de cada espectacle una divertida experiència.

A la sala La Cate, el públic també va fer plens omplint les tres sessions amb la participació d’artistes de renom com Patrik Cottet-Moine, Irantzu Varela i Sílvia Agüero.

Patrik Cottet-Moine, artista francès amb una àmplia experiència i reconegut mundialment, ha transportat l’espectador a un divertidíssim món de personatges i situacions que han deixat el públic sense alè.

D’altra banda, Irantzu Varela ha aportat una mirada crítica i compromesa sobre la societat actual amb un activisme divertit que contribueix a despertar consciències, un dels reptes del festival.

Sílvia Agüero ha sorprès amb “No soy tu gitana”, un espectacle autèntic i honest sobre la cultura gitana que ha aplegat a un públic poc habitual a les sales de teatre acomplint així un altre dels objectius del Còmic.

Amb una programació variada i emocionant, molta gent s’ha congregat massivament per gaudir dels espectacles que s’hi han ofert als espais de La Rambla. Els espectacles que es van celebrar s’han omplert de gent i d’energia positiva, reflectint l’essència del festival com a plataforma per a la comèdia.

Des de les actuacions de Fanzini Productions i Ymedio Teatro fins a l’espectacle a 9 metres d’altura d’Avital & Jochen, la Rambla de Figueres ha estat testimoni de moments molt especials. A més, la presència de La Churry, una pallassa amb una moto chooper, ha aconseguit captivar l’atenció i fer participar activament el públic.

Aquest ha demostrat ser un escenari ideal per a la celebració del Festival Còmic de Figueres, reforçant la seva reputació com creador de noves propostes.

Amb més de la meitat dels espectacles oferts de franc i una diversitat de propostes internacionals, el Festival Còmic es consolida com a esdeveniment de referència.

Lamentablement, per raons meteorològiques relacionades amb el vent, l’espectacle de la companyia Cirque Inextremiste va haver de ser cancel·lat. Malgrat els esforços per garantir la seguretat dels artistes i del públic, les condicions climàtiques no van permetre que el globus aerostàtic de la companyia pogués enlairar-se.

La convocatòria va crear una enorme expectació aplegant a més d’un miler de persones a l’entrada que feien cua per accedir al recinte del Castell de Sant Ferran.

“Aquest any vam invocar la pluja”…i diumenge va fer acte de presència. Això ha provocat que l’espectacle concert que estava previst fer a l’aire lliure, s’hagués de celebrar a l’interior del Teatre El Jardí. El nombrós públic que es va donar cita al teatre figuerenc ha ballat al ritme de les cançons en clau d’humor de l’orquestra The Big Ukelélé Syndicate i d’aquesta manera, el festival, ha posat punt i final a la seva dissetena edició amb un gran concert.

Després de tots aquests anys, el festival ha consolidat la seva reputació com a referent de l’humor al país. L’organització vol agrair el suport del públic, dels artistes i dels patrocinadors per fer possible aquest èxit, i espera continuar creixent i oferint una experiència enriquidora en les futures edicions.

Foto: Jordi Ribot (ICONNA)