Èxit de públic i de vendes a La Setmana en el seu 40è aniversari

A l'espera de tancar xifres definitives, les vendes superen les de l'any 2021 (més d'un 20%)

Redacció.- La Setmana del Llibre en Català ha tancat la seva 40a edició amb un gran èxit de vendes i d’assistents, el que confirma la cita anual d’editors catalans com l’esdeveniment cultural més important del país.

Entre el 9 i el 18 de setembre, més de 50.000 persones han visitat La Setmana atretes per l’àmplia oferta de llibres en català i per un ventall d’activitats divers i atractiu destinat a tots els públics.

Aquest elevat nombre de visitants corrobora la vitalitat i bona salut del sector del llibre en català.

Mentre que a l’edició anterior el recinte del Moll de la Fusta encara estava regulada per les restriccions COVID, aquest any s’ha pogut tornar a la normalitat pre pandèmia i ampliar l’horari d’obertura també als matins. L’organització de blocs d’activitats específiques oferta  per a famílies i joves també ha impulsat els visitants i ha dinamitzat un esdeveniment que ha esdevingut la gran festa de les lletres catalanes. Cal destacar el matí d’Omnium Cultural, que s’ha organitzat conjuntament amb aquesta associació.

© Manuel Medir

La gran festa del llibre en català

Pel que fa a les vendes, també s’ha comptabilitzat un increment se més d’un 20%. El creixement més clar ha estat del llibre infantil i juvenil, donat que La Setmana ha estat, en aquesta edició, especialment participada per les famílies.

En el seu 40è aniversari, La Setmana s’ha consolidat com el gran festival del llibre en català i ha conferit un especial protagonisme a les més de 300 activitats programades sobre el món del llibre en català, la literatura, la llengua, la història, els nous talents creatius, el teatre, les arts i un llarg etcètera. Les taules rodones organitzades en els diferents escenaris han comptat amb la participació de ponents de renom que han reflexionat sobre assumptes de rigorosa actualitat com els feminismes, la salut mental o la creació literària.

Aquesta edició ha estat també la darrera de Joan Carles Girbés com a president de la comissió organitzadora de La Setmana. Girbés va començar el seu mandat l’any 2020, en plena pandèmia, i s’acomiada amb bones sensacions: “Aquests tres anys ens han servit per fer el salt definitiu de La Setmana. Amb el canvi d’emplaçament al Moll de la Fusta hem crescut considerablement en espai, en mòduls, en expositors, en vendes i en la programació d’activitats. El gran festival del llibre en català té ben garantit el futur!”.

El comité organitzador, a més d’Editors.cat, està format pel Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i del Ministerio de Cultura.

A més, contribueixen a fer realitat La Setmana: Parlem Telecom, soci tecnològic; DO Catalunya; Fundació Antigues Caixes Catalanes-BBVA, Romanyà Valls, Coca-Cola; Col.legi d’Òptics i Optometristes de Catalunya; Textura i Transloan.