Èxit rotund del Fòrum Gastronòmic Girona 2013

Es firma el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Girona i Fòrum Gastronòmic que confirma la celebració de l’esdeveniment a Girona el 2015

Pep Palau, en representació de la direcció del Fòrum Girona, ha mostrat una gran satisfacció pel desenvolupament de les tres jornades, posant èmfasi en la plena ocupació dels 8 espais d’activitats (sessions amb l’aforament ple com per exemple la dels germans Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Tribuna Girona i el Col·lectiu 21 Brix; així com tots els tallers, ateneus i sessions de l’Aula Activa).
Per la seva banda, Carles Puigdemont, Alcalde de Girona, ha felicitat als organitzadors i a totes les persones i entitats que han participat en la present edició destacant el paper que juga el Fòrum com a motor econòmic del país. A més, ha manifestat el compromís ferm de la ciutat amb l’esdeveniment amb l’acte de signatura del conveni entre l’Ajuntament de Girona i el Fòrum Gastronòmic per acollir una nova edició de l’esdeveniment l’any 2015.
Pel que fa a les activitats del dia, s’ha vist en acció el pamplonès Koldo Rodero mostrant la “perfecció al plat” a base de verdures; Ángel León, que ha parlat de l’evolució de la cuina del seu restaurant Aponiente; els germans Sergio i Javier Torres han omplert l’Auditori dedicant la seva sessió a la importància de les temporades i als menús estacionals i els olotins Fina Puigdevall i Pere Planagumà han fet explotar un volcà de ciència de la mà de la Fundació Alícia.
A més, Víctor Trochi i Víctor Quintillà han cuinat i deixat tastar plats fets amb tòfona; Rodrigo de la Calle ha protagonitzat la seva “revolució verda” i Paco Pérez, Jordi Cruz i el xef peruà Gastón Acurio –tancant el programa de dimarts i del Fòrum-, han completat el programa d’aquest dimarts.
Galícia ha estat present en dues sessions. Javier Olleros ha parlat de la importància del respecte amb l’entorn i el compromís amb el productor en una sessió al taller; i Pepe Solla s’ha unit de nou a Xosé Cannas en una sessió on han presentat diversos productes gallecs.
El Fòrum Vi ha registrat un ple absolut en les dues sessions del programa. Per una banda, el reconegut sommelier Josep Roca ha conduït un viatge pels vins d’àmfora i per l’altra, els també sommeliers Cèsar Cánovas, Roger Viusà i Ferran Centelles han omplert l’Ateneu 2 en la sessió “de la terra a la copa, enòlegs i sommeliers”.
També s’ha celebrat el Seminari sobre Turisme Rural organitzat per Turisme Rural de Catalunya i Turisme Rural Girona i s’ha pogut conèixer el nom del semifinalista del concurs World Chocolate Master que representarà Espanya a la final d’aquest esdeveniment que tindrà lloc al mes d’octubre a París en el marc del Saló de la Xocolata.
Durant aquesta última jornada s’han lliurat els premis Josep Mercader que reconeixen la trajectòria de professionals en diversos àmbits en pro de la cuina i la gastronomia catalana. Els guardonats d’aquesta edició han estat: Eulàlia Torras –creadora del formatge Serrat Gros d’Ossera- en la categoria d’oficis del gust; els germans Josep i Antoni Mata de Caves Recaredo en la d’oficis del vi –han recollit el premi de mans de Jordi Bort, Director General d’Incavi; Miquel Màrquez del restaurant Sala de Berga en la de cuina; Dorita Riera del restaurant Freixa Tradició en la de servei de sala; i Narcís Comadira en la de cultura i difusió.