Experiències electròniques per a totes les edats

Arriba SonarKids, 3er Festival de música i experiències creatives per a nens i pares

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, la 3ª edició de SonarKids es presenta el diumenge 19 de juny com el tancament ideal de Sónar 2011 per gaudir amb tota la família.

El festival tindrà lloc a dos escenaris (SonarVillage i SonarComplex) i altres espais del Museu D’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

SonarKids presenta una programació musical plena de shows de primer nivell, amb les actuacions del grup portuguès Buraka Som Sistema, l’il·lustre dj i locutor britànic de la BBC Radio 1, Gilles Peterson, el grup de pop juvenil Papa Topo, els contes cantats de Barbara i Els Morenos i les habilitats als plats dels nens Electro Pioneer DJ Kids.

El festival també ofereix un gran nombre d’activitats pensades per a la participació i creació col·lectiva, com una masterclass de street dance, construccions amb cubs sonors o un taller de djs, entre moltes altres propostes.

A més SonarKids presenta projeccions de curts d’animació i l’exposició d’art multimèdia OFFFMàtica, amb obres interactives d’artistes internacionals, com la màquina que dibuixa retrats mitjançant làsers o el transformador d’ombres en píxels, entre D’altres.

 
Música per a tota la família  

La tercera edició de SonarKids presenta un programa musical de primer nivell, amb la presència de dues estrelles internacionals: el grup portuguès Buraka Som Sistema -creadors del hit ?Kalemba (Wegue Wegue)? i capaços de fer ballar  qualsevol audiència amb els seus ritmes imparables- i el dj i locutor de la BBC Radio1 Gilles Peterson, gran coneixedor de la música de tot el món gràcies a la seva incansable recerca de nous ritmes al seu programa ?Worldwide?.

SonarKids presenta també tres propostes més que destaquen per la seva frescor i la seva connexió amb el públic més jove: el duet Papa Topo, tot un fenomen entre entre els nens de totes les edats gràcies a les seves melodies naïf i les seves lletres addictives; el projecte de Barbara i Els Morenos, que expliquen contes tradicionals vestits  amb músiques contemporànies en un show molt especial; i el talent als plats dels joveníssims i sorprenents Electro Pioneer Dj Kids, un col·lectiu de nens djs que escalfaran amb els seus sets l’escenari principal entre actuació i actuació.

Experiències creatives per a nens i pares

SonarKids ofereix un gran nombre d’activitats i experiències creativespensades perquè pares i fills puguin divertir-se i jugar aprenent, acostant-se a diferents disciplines artístiques d’una manera nova i original. Mentre a l’escenari de SonarVillage se succeiran les actuacions i les sessions de djs, al SonarComplex tindran lloc activitats de creació col·lectiva, com la masterclass de street dance, el taller de Djs organitzat per Microfusa, l’espectacle ?On viuen els monstres’ de Sònia Gómez (una adaptació lliure del conte de Maurice Sendak), o els contes musicals de Vie Vide Kids , entre D’altres experiències.

Exposició d’art multimèdia i films d’animació

Entre les novetats principals d’aquesta edició, SonarKids presenta l’exposició OFFFMàtica, produïda per Sónar juntament amb el festival OFFF i que girarà entorn de la temàtica del retrat, amb obres com una màquina que dibuixa retrats mitjançant làsers, el transformador d’ombres en píxels o un mirall que compara un rostre reflectit amb uns altres 250 reflectits anteriorment.

L’altra novetat destacada és la projecció continuada a l’entrada de SonarHall de dos menús de curtmetratges d’animació, un per a nens més grans de 3 anys i un altre per a més grans de 8 anys, en col·laboració amb el festival belga de cinema juvenil Jeugdfilm.

Un festival còmode per compartir en família

SonarKids és el festival ideal perquè pares i fills puguin gaudir junts de la música i l’art d’avantguarda d’una manera creativa, divertida i participativa. Per això disposa d’una sèrie de comoditats que el fan únic, com són la zona de pícnic amb trones, l’àrea de migdiada (equipada amb bressols, hamaques i canviadors), un pàrquing de cotxets i una ludoteca per als més petits. SonarKids té en compte la particularitat del públic a qui va dirigit i per això disposarà d’un sistema de so d’acord amb la capacitat auditiva dels nens.

Etiquetes: