Exposició de Pep Admetlla a Can Mario de la Fundació Vila Casas

Fins el més de maig es pot veure La Poètica de l'Espai

Redacció.- Pep Admetlla (Girona, 1962) persegueix, per a la crítica Pilar Parcesiras, un ideal de concepte i forma que, a través del maridatge de diverses disciplines, esdevé el somni d’una utopia i la perquisició de l’obra d’art total. La poètica de l’espai” aplega, a mode de retrospectiva, treballs d’Admetlla que abasten des de 1988 fins a 2016 i que representen, com escriu Parcerisas, el “concepte plàstic totalitzador” del seu autor, “que fusiona literatura, arquitectura, escultura, filosofia i pensament gràfic”.

A La poètica de l’espai hi ha des d’obres primerenques de 1988 fins a les darreres de 2016. La mostra vol ser un “laboratori conceptual” on es recrea el procés d’un creador que es “ramifica” i a qui “li interessa tot”, segons paraules de la comissària Glòria Bosch, que també ha destacat la influència que té de la literatura i d’autors com ara Italo Calvino i Paul Valéry.

En total es poden veure una vintena de peces entre dibuixos, escultures, maquetes i també les llibretes, un element indispensable per entendre la seva manera de fer, ja que és el punt de partida de cadascuna de les creacions on anota les reflexions i les acompanya de dibuixos i fotografies.