Exposició “Montserrat Roig 1977. Memòria i utopia” a El Born CCM

La mostra, amb més de 300 documents originals, imatges i llibreses, és complementa amb activitats

Redacció.- L’exposició “Montserrat Roig 1977. Memòria i utopia” , comissariada per Manuel Guerrero, compta amb la col·laboració de l’artista Francesc Abad i la fotògrafa Pilar Aymerich. Mitjançant més de 300 documents originals, imatges i llibres, l’exposició i les activitats programades proposen de revisar i repensar les obres de Montserrat Roig d’aquells anys, que tingueren un impacte cultural i social molt destacat.
Montserrat Roig (1946-1991), escriptora i periodista, és una de les autores més destacades de la seva generació. La lluita obstinada per la recuperació de la memòria i de la dignitat individual i col·lectiva, i el compromís polític amb el catalanisme, el feminisme i l’antifeixisme caracteritzen la seva obra. Fa quaranta anys de la publicació de dos dels seus llibres cabdals: Els catalans als camps nazis (1977), referent ineludible de la recuperació de la memòria i de la història dels catalans deportats als camps nazis, i El temps de les cireres (1977), una de les seves novel·les més celebrades. També, en aquell moment, dirigeix i presenta les entrevistes del programa Personatges (1977-78) a la televisió.
La mostra es complementa amb un ampli ventall d’activitats paral·leles: taules rodones, espectacles, una conferència i un debat sobre TV i cultura.