Una exposició al Palau Robert descobreix la mirada enamorada del fotògraf Toni Catany a Maria del Mar Bonet

L‘exposició “Maria del Mar Bonet als ulls de Toni Catany”, està comissariada per Antoni Garau i Pep Dengra

Redacció.-  El Palau Robert se suma a la celebració dels 50 anys de la carrera musical de Maria del Mar Bonet amb una exposició que aplega les millors fotos que li va fer Toni Catany, Premi Nacional d’Arts Plàstiques i Premio Nacional de Fotografía, i dona a conèixer l’amistat i l’evolució creativa dels dos artistes.
Una mostra dedicada a dos amics, al fecund intercanvi creatiu de dos referents culturals de la identitat catalana que van créixer junts com a artistes i que reflecteix el paper decisiu del fotògraf mallorquí en la conformació de la imatge pública de Maria del Mar Bonet.
El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugurarà l’exposició aquest dimecres 17 de juliol, a les 19 hores. També hi intervindran el director general de Difusió, Jordi del Río; el comissari Antoni Garau, i el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares.
L‘exposició “Maria del Mar Bonet als ulls de Toni Catany”, comissariada per Antoni Garau i Pep Dengra, l’organitzen la Direcció General de Difusió de la Generalitat i la Fundació Toni Catany, que la va produir amb el suport de l’Ajuntament de Llucmajor. Aquesta proposta, que es va presentar el 2018 al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor, compta amb la col·laboració de l’agència de comunicació Hotwire i del Club Marketing de Barcelona, i es podrà visitar del 18 de juliol al 31 d’octubre, a les Sales 1 i 2.
A partir de les fotografies de Toni Catany, l’exposició explica la lluita de dues persones compromeses, d’una creativitat extraordinària, tots dos defensors de la identitat, la llengua i la mediterrània. Una trajectòria en comú, que va començar quan la cantant iniciava la seva carrera musical al Setze Jutges a Barcelona. La literatura, especialment la poesia, la música i l’art van unir els dos amics, que intercanviaven suggeriments, preferències i lectures.
La discografia de Maria del Mart Bonet és el fil conductor de la mostra que presenta 180 obres (discos, cartells, fotografies). L’exposició s’estructura en els àmbits següents: La mirada enamorada, Als ulls de l’amic, Salmaia i Retrats.