Exposició sobre l’obra de Raúl Barrilado “Entre la ciutat i el somni”

Dues sèries, contraposades, una sobre el metro i una altre sobre arquitectura

Redacció.- Aquest divendres la Fundació Atrium Artis presenta l’exposició de l’artista Raúl Barrilado “Entre la ciutat i el somni”. Format en la il·lustració tècnica, Raúl Barrilado (Granollers, 1972) s’ha sentit atret sempre per l’expressió pictòrica, a la qual es dedica completament des de fa uns anys. Aquesta exposició ès una selecció ben estructurada i pensada.

La presentació, organitzada per la Fundació Atrium Artis, es farà a la sala d’exposicions de la Cambra de la Propietat Urbana, del carrer Ciutadans, 12 de Girona, el divendres 1 de desembre, a les 7 del vespre. Intervindran, Pepe Ribas, escriptor i fundador de la revista Ajoblanco, l’artista Raúl Barrilado i Francesc Cayuela, de la Fundació Atrium Artis.

La primera serie que trobem és la consagrada a escenes de metro. Són peces majoritàriament de generós format, en blanc i negre, realitzades amb grafit i de vegades oli sobre tela. De to hiperrealista, mostren personatges potents. “En una època viatjava constantment amb metro”, recorda Raúl, “sóc molt observador i estudiava la gent. Sempre m’ha agradat molt la figura humana. Així em va anar sorgint la idea de pintar els viatgers abstrets en les seves tasques, captar les cares, el posat treballava a partir de fotos, i amb elles feia una composició. No es tracta d’escenes reals, sinó de combinació de figures captades a diferents interiors de transport”.

Al costat d’aquest conjunt de caràcter radicalment urbà, Barrilado en presenta un altre de més recent, on ha pintat edificis d’arquitectura fantàstica emmarcats en un paisatge mediterrani de blaus celestes i marins. “Aquestes són obres de somieig, en les quals pretenc fer un gir i experimentar amb el vessant arquitectònic, que m’interessa molt. He pintat perspectives impossibles, que no es corresponen amb els espais de la vida real”, revela Raúl.

La ciutat subterrània en blanc i negre, amb tota la duresa, davant del somni d’una arquitectura diferent en colors suaus. L’electricitat i la desconnexió. La tensió i la pau. Dues facetes complementàries del nostre temps a una exposició que revela la maduresa creativa i la varietat de registres de l’artista.