El FAR, Festival de les Arts de Reus estrenarà 8 obres de projectes molt personals i singulars

Hi passaran artistes com Àngels Gonyalons, Belén Fabra, Lluís Marco, Marta Marco, Joan Carreras, Ernest Villegas i Gerard Quintana entre d’altres

Redacció.- La Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017 presenta el FAR, Festival de les Arts de Reus. De la mà de Francesc Cero-Ferran, creador del FAR, del 30 de juny al 9 de juliol el festival estrenarà 8 obres fruit de projectes molt personals singulars pensades especialment per exhibir-se en un dels espais més emblemàtics de Reus, l’Institut Pere Mata.
El festival comptarà amb l’estrena de Una nit de musical amb Àngels Gonyalons; Madame Bovary amb Belén Fabra i la direcció d’Àngel Alonso; Después de Federico amb Lluís Marco i Ferran Carvajal; Otel·lo amb Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero; Poeticant amb Gerard Quintana; Joan Masdeu; Camerata XXI i Alba Forasté i Tothom ho sap, un homenatge a Leonard Cohen amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí.
El FAR tindrà lloc a l’emblemàtic Institut Pere Mata, l’hospital psiquiàtric de la ciutat. El pavelló dels Distingits i el pavelló de La Cuina, dues sales del psiquiàtric amb capacitat per unes 100 persones cadascuna, es convertiran en els escenaris del festival. A més a més, a l’exterior hi haurà una zona d’oci i restauració on la gent podrà prendre alguna cosa abans o després dels espectacles. Reus vol reivindicar aquest espai per acostar-lo als ciutadans i projectar el seu valor patrimonial alhora que escenificar que la cultura és un bé social i una eina de transformació social i pedagògica.
Amb el FAR, la Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, crea un projecte que fa temps que es volia promoure: un festival d’estiu que defuig el plantejament de gran aparador turístic com fan altres festivals i vol arrelar al territori i amb els ciutadans. El FAR compta amb el suport artístic i institucional del Festival de Peralada.