Feliu Ventura, Verdcel, Núria Feliu i Daniel Viglietti, els destacats dels Barnasants aquesta setmana

El festival acollirà fins a 13 propostes: Vicente Feliu, Ciampi Internacional i Bobo Riondelli, Elisabeth Morris, Rosa Sánchez, Rolando de Marco, Nano Stern, Jo Jet i Maria Ribot, Sílvia Comes i Túrnez & Sesé

Redacció.- Al llarg d’aquesta setmana el Barnasants acollirà 13 propostes: Vicente Feliu, Ciampi Internacional i Bobo Riondelli, Elisabeth Morris, Rosa Sánchez, Rolando de Marco, Nano Stern, Jo Jet i Maria Ribot, Sílvia Comes canta Glòria Fuertes i l’espectacle de cloenda Túrnez & Sesé. Entre aquestes propostes, val la pena destacar l’actuació de Verdcel el dijous 6. En aquesta proposta, Alfons Olmo mira endins, i amb l’ajuda de Carles Dénia, ha macerat les capes de tradició per aconseguir sonoritats actuals. El disc es pregunta sobre l’existència i respon agafant aire. L’endemà actuaran Daniel Viglietti i Feliu Ventura amb una obra que es caracteritza pel la mescla de música clàssica amb el folklore uruguaià i llatinoamericà i amb un caràcter radical de fort contingut social, i amb lletres associades a les lluites populars a l’Uruguai i Llatinoamèrica. Finalment, el barri de Sants i el Festival Barnasants homenatgen a unes de les cantants més importants de l’escena musical catalana, Núria Feliu. L’artista, acompanyada de les seves nebodes, Mireia, Marina i Eulàlia Feliu, presentarà un recital d’estrena en el marc del festival de cançó d’autor, El Cafè de les ‘Cantantes’. L’espectacle tindrà lloc el dissabte 8 d’abril a les 20.00h al Casinet d’Hostafrancs.
 
VERDCEL
Dijous 6 d’abril / C.C Albareda (Barcelona)
20.00h – 8/ 10 €
‘Terra’ és l’element clau en les noves cançons de VerdCel. El grup estén els braços als orígens de les músiques (de banda, valenciana, mediterrània, ibèrica, medieval, africana, andina, afroamericana…). Des de la cançó, Alfons Olmo mira endins, i amb l’ajuda de Carles Dénia, ha macerat les capes de tradició per aconseguir sonoritats actuals. El disc es pregunta sobre l’existència i respon agafant aire. Simbòlicament parla d’allò que ens humanitza. Alfonso Olmo ha posat rumb a un nou horitzó.
 
DANIEL VIGLIETTI + FELIU VENTURA
Divendres 7 d’abril / Teatre Joventut (L’Hospitalet de Llobregat)
20.00h – 20 €
El cantautor uruguaià, un dels més grans referents de la cançó llatinoamericana, arriba al Barnasants per revisitar la seva extensa trajectòria. Una obra que es caracteritza pel la mescla de música clàssica amb el folklore uruguaià i llatinoamericà i amb un caràcter radical de fort contingut social, i amb lletres associades a les lluites populars a l’Uruguai i Llatinoamèrica. En aquesta ocasió actuarà amb el valencià Feliu Ventura.
 
NÚRIA FELIU I EL CAFÈ DE LES CANTANTES
Dissabte 8 d’abril / Casinet d’Hostafrancs(Barcelona)
Una de les cantants més recordades dels anys 70 del panorama català és sens dubte Núria Feliu. L’actriu i cantant va començar com a actriu i seguidament va estrenar-se al cant amb la música popular catalana i músiques ballables. També va popularitzar estàndards de jazz i pot presumir de discografia extensa. En aquest concert, el festival BarnaSants farà un reconeixement a la fructífera carrera de l’artista del barri de Sants que farà un concert sorpresa amb les seves tres nebodes.