Ferran Noguera inaugura ?Ferragrafia?, al convent de Sant Agustí

Ferragrafia és una tècnica innovadora on L'artista presenta quadres de ferro tractats amb àcids

El proper dimecres 9 de desembre a les 20h s’inaugura L’exposició Ferragrafia al Convent de Sant Agustí, a Barcelona. Ferran Noguera ens descobreix una nova visió de L’art amb una tècnica innovadora: la ferragrafia. L’artista treballa amb planxes de ferro que tracta amb àcids, productes químics i altres materials i pot transferir qualsevol fotografia, iL’lustració o tipografia al ferro. D’aquesta nova tècnica sorgeixen uns quadres únics i la seva obra s’allunya completament de tot el que s’ha vist fins al moment.

L’artista pensa en el ferro com si fos un paper. Tant en els continguts a mostrar com en el moment de manipular-lo. Ataca, dóna textura i acoloreix el ferro amb àcids, productes químics de variada naturalesa, i utilitza com a base un metall en lloc D’un llenç. Amb les seves tècniques de gravat, de disseny i de fotografia, i després de més de deu anys investigant i experimentant, ha arribat un punt en què veu aquest material miL’lenari D’una forma totalment nova. I així ens el presenta.

Ferran Noguera neix el 10 D’agost de 1977. Creix i estudia a Barcelona. Llicenciat en Disseny Gràfic a L’Escola Eina, durant els estudis descobreix el món del gravat amb àcid i se li revela més interessant la planxa de ferro premsada pel tòrcul que el paper final resultant. Comença un camí D’investigació que el porta a muntar un taller propi i a seguir experimentant. L’exposició s’inaugura el dia 9 de desembre a les 20:00h al Convent de Sant Agustí (Plaça de L’Acadèmia s/n), de Barcelona, i hi romandrà fins al dia 15 de gener.

Etiquetes: