Ferran Valls presenta l’exposició Alquímies

La Fundació Atrium Artis, presenta l'exposició Alquímies de l'artista, arquitecte i dissenyador de producte, Ferran Valls

Redacció.- Del  10 al 30 de novembre de 2023 a la sala d’exposicions de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, del carrer Ciutadans, 12, la Fundació Atrium Artis, presenta l’exposició Alquímies de l’artista, arquitecte i dissenyador de producte, FERRAN VALLS.

Ferran Valls experimenta de manera multidisciplinària en l’àmbit de la creació amb total llibertat. Immers en la recerca d’un llenguatge propi basat en la pura abstracció i sense premisses formals, el seu univers transcendeix tota escala i forma gravitacional, connectant universos cosmològics amb espais interiors. La seva pintura treballa a través de mecanismes alquímics, apareixent certs traços i recursos formals que suggereixen un ancoratge racional de l’experiència corpòria. Combina el treball sobre tela, paper o fusta sense limitacions de format.Ha realitzat instal·lacions i performances, capturant el seu univers interior en cadascuna de les seves obres.

Valls comenta “Em mantinc totalment lliure creativament, intentant deslligar-me de l’atracció del resultat. Immers en el procés d’experimentació. És per això que de l’obra que tinc hi trobem concrecions ben diferenciades. D’altra banda, considero que en l’exposició s’ha aconseguit trobar un fil conductor, que s’ha aconseguit explicar bé les diferents línies de treball sota el paraigües comú de les “ALQUÍMIES”. Un concepte que em serveix per explicar en l’estadi que em trobo, a on intento jugar molt amb els elements, siguin quins siguin, per aconseguir quelcom que connecti amb la ment subconscient, que sigui suggerent. La suggestió és el que interessa de l’abstracció, el que relliga amb l’emoció.”

TAULA RODONA

El 22 de novembre a les 19 h, a la mateixa sala d’exposicions hi haurà una taula rodona amb la participació de Pere Perramon, historiador de l’art i escriptor, i els artistes Pep Admetlla i Jordi Amagat.