Festimams es reinventa amb 4 dies de festival al juny

Es durà a terme del 17 al 20 de juny

Redacció.- La cinquena edició del Festimams, el festival d’humor, música i gastronomia de Girona, enguany es reinventa i es presenta més dinàmic i modern que mai. L’esdeveniment es durà a terme del 17 al 20 de juny al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

A la presentació el vicepresident segon, Albert Piñeira, va assenyalar que a la Diputació de Girona «ens alegrem que finalment el proper mes de juny Girona s’ompli de bon humor. L’accés a la cultura ajuda a millorar el benestar de les persones, i per això, des d’aquesta institució donem suport a iniciatives que fomenten la cultura, com és Festimams». A més, Piñeira ha destacat que enguany, a causa de la pandèmia, «la part gastronòmica del festival no podrà estar tan present com en edicions passades, però esperem que d’alguna manera també en puguin formar part els productes del Girona Excel·lent», el segell de qualitat agroalimentària que atorga la Diputació de Girona amb l’objectiu d’impulsar, fomentar i difondre en l’àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat.

La intenció és que hi hagi tasts de diferents productes i dels vins de la DO Empordà i de Girona Excel·lent. El segell es va crear el 2014 sota el paraigua de la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, per reivindicar la gastronomia gironina, tot englobant matèries primeres procedents de l’agricultura, l’horticultura, la viticultura, el conreu de l’olivera, la ramaderia, la pesca i les transformacions agroalimentàries artesanals i industrials de qualitat. Perquè un producte pugui optar a aquesta distinció és condició indispensable que s’elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l’empresa o l’artesà estigui establert a la demarcació de Girona.

Els convidats del Festimams 2021 són artistes còmics, monologuistes i personatges del món de la música i de la ràdio en l’àmbit català, com els membres d’El Soterrani, de La Sotana, Peyu i Jair Domínguez, Ana Polo i Oye Sherman, Toni Albà, La Ludwig Band, Guillem Roma, Fel Faixedas i Pep Poblet, i la màgia del Mag Pota.

A més dels espectacles, aquest festival inclourà per primera vegada un concurs de micròfon obert per descobrir nous talents artístics (Córner Festimams) i un petit festival per crear un curtmetratge d’humor en 24 hores. Les entrada són a la venda a partir d’avui al web de Festimams (www.festimams.cat), unes 150 per a cada espectacle.